Acaba l'onzena edició del congrés que IVI organitza biennalment, i ho fa reconeixent la tasca científica i periodística de professionals que han marcat l'evolució de la medicina reproductiva en dues especialitats. A l'àrea científica, la Fundació IVI ha premiat els investigadors internacionals Johan Smitz i Nick Macklon. Per part seva, a l'àrea periodística s'ha reconegut la tasca de Mayte Rius, periodista del diari 'La Vanguardia' amb una llarga trajectòria en l'àmbit de la salut i societat, premis tots atorgats en el marc de l'11th International IVI RMA Congress per representants d'IVI.

El premi científic que concedeix la Fundació IVI consta de dues categories: investigació bàsica i investigació clínica en medicina reproductiva. El reconeixement parteix de l'objectiu de destacar la importància de l'aportació científica a la reproducció assistida, reconeixent als investigadors i als seus equips l'ajuda dedicada a ampliar els horitzons científics i clínics per millorar en el futur els tractaments i les tècniques emprats en el sector reproductiu. El premi és, a més, un reconeixement a la trajectòria professional dels doctors i la seva aportació a la investigació.

En aquest context, el professor Nick Macklon ha obtingut el premi a la millor trajectòria en investigació clínica de grups d'excel·lència en medicina reproductiva, mentre que el prof. Johan Smitz ha rebut el premi a la millor trajectòria investigadora cientificobàsica d'excel·lència en medicina reproductiva.

Per a l'ocasió, el jurat dels premis ha estat format per destacades personalitats de la investigació i la medicina, com el professor Antonio Pellicer, president d'IVI RMA i Fundació IVI, i coeditor de la revista Fertility & Sterility; el professor Emre Seli, director de recerca d'EUA i professor d'obstetrícia, ginecologia i ciència reproductiva a la Universitat de medicina de Yale; Tom Molinaro, director d'IVI Amèrica i professor de Rutgers Robert Wood Johnson Medical School; el professor Dagan Wells, director de Juno UK i professor de Genètica Reproductiva a la Universitat d'Oxford; Chaim Jalas, director d'operacions i director de desenvolupament i tecnologia de Juno Genetics USA; Nicolás Garrido, director de recerca de la Fundació IVI, i el professor Juan Antonio García Velasco, director científic de IVI RMA.

Per la seva banda, la periodista de salut Mayte Rius ha rebut un premi honorífic per la seva extensa trajectòria i dedicació al periodisme de divulgació científica, assumptes socials i salut a l'històric diari La Vanguardia des de fa gairebé 30 anys. Els seus treballs sobre infertilitat, els canvis en la reproducció humana o les noves formes de família li han valgut aquest any l'IVI RMA Media Award per contribuir al debat sobre fertilitat i reproducció assistida a la societat.

IVI RMA, el grup mundial més gran de medicina reproductiva, ha reunit durant 3 dies més de 1.400 especialistes de 58 països per debatre sobre el futur de la fertilitat, la innovació i la sostenibilitat demogràfica. "Ens sentim honrats d'acollir aquest Congrés a Espanya, un país que s'ha convertit en un referent mundial en medicina reproductiva", va apuntar el prof. Antonio Pellicer, president executiu d'IVI RMA i professor d'Obstetrícia i Ginecologia. “Aquesta és una trobada veritablement internacional—que reuneix científics, metges i figures rellevants compromeses amb la innovació basada en la ciència i centrada en el pacient”. “Des de Boston fins a Bolonya, des de Londres fins a Xile, la nostra missió és la mateixa: fer possible la paternitat per a més persones, a més llocs, amb més seguretat i dignitat”, va afegir.

Amb més de 200 clíniques a 15 països, la transformació d'IVI RMA en una organització global reuneix dècades de recerca, innovació clínica i atenció compassiva. IVI RMA ara és una xarxa de líders d'opinió que treballen més enllà de les fronteres per millorar els resultats reproductius i influir en les polítiques de salut.

“La medicina reproductiva ja no és només una disciplina clínica, és una qüestió de resiliència social i demogràfica”, va afirmar Javier Sánchez-Prieto, CEO d'IVI RMA Global. “Aquest Congrés marca el nostre sorgiment no només com el grup de fertilitat més gran del món, sinó com una empresa unificada amb una veu i un propòsit clars: ajudar a fer realitat un milió de somnis”.