Els contagis no paren de créixer a Europa, que des de fa setmanes s'ha convertit (de nou) en l'epicentre de la pandèmia. Els països més afectats són els que tenen una taxa de vacunació més baixa, però el ritme de contagis puja sense treva a països com Alemanya o Regne Unit. Precisament, aquest últim busca protegir-se d'hospitals i UCI plenes de pacients amb coronavirus. La intenció, entre d'altres, també és salvar la campanya de les festes de Nadal.
D'aquesta manera, s'ha instat, segons destaca Sky News, a les persones de més de 40 anys a rebre una dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. D'aquesta manera, la campanya de les dosis de reforç està ara obert a persones d'entre 40 i 49 anys, fins ara, les terceres dosis estaven reservades per als majors de 50 anys. A més, a partir d'aquest dilluns, els joves de 16 i 17 anys ja podran demanar hora per a la segona dosis a partir d'aquest dilluns.
Evitar pressió hospitalària
A causa de l'augment preocupant de casos que hi està havent a Europa, es donen nous consells abans de les festes de Nadal, com són insistir en la vacunació i apostar per les terceres dosis. En aquest context, el secretari de Salut, Sajid Javid, ha dit que "rebre la vacuna de reforç covid és la millor manera de mantenir-se protegit i també protegir als familiars i amics durant aquest hivern". A més, també ha comentat que ajudaran a reduir la pressió sobre el sistema nacional de salut (NHS, per les seves sigles en anglès).
En aquest sentit, ha insistit que el país està monitorant una "àmplia gamma de dades per garantir que el país estigui protegit" davant l'augment de casos que "hi ha en algunes parts d'Europa". En aquest sentit, ha ressaltat que el més important que es pot fer "és rebre la vacuna".
Fins ara, un total de 14 milions de persones ja han rebut les terceres dosis de reforç i s'han distribuït més de 50 milions de primeres dosis (88,2%) i 46 milions de segones dosis (80,2%). Tal com recull el The Guardian, les vacunes són eficaces per prevenir hospitalitzacions i morts, però la protecció disminueix amb el temps, especialment, en persones d'edat avançada i grups de risc. El programa de reforç del Regne Unit té l'objectiu d'augmentar la immunitat abans que es disparin els casos a l'hivern.
No s'esperen noves restriccions (de moment)
Javid, ha dit a Sky News, que no s'esperen noves restriccions en les pròximes setmanes i així com s'ha anat especulant sobre el Pla A, Pla B o Pla C, ha destacat que s'està apostant clarament per l'A. En aquest sentit, el secretari de Salut ha dit que es prendran mesures si són necessàries. D'aquesta manera, no ha tancat la porta del tot al Pla B si fos necessari, però "no estem en aquest punt".
Fa setmanes ja es parlava d'hipotètic 'Pla C' per posar en marxa unes restriccions més estrictes per fer front al coronavirus, segons hauria confirmat un alt funcionari al diari britànic The Guardian. Els ministres neguen, per ara, que les mesures més estrictes estiguin sobre la taula, però la realitat és que la situació actual del país obliga a contemplar qualsevol opció.
El 'Pla A', el que està en marxa ara per ara al país, està experimentant un augment de casos i d'hospitalitzacions que no s'aturen. El 'Pla B' no sembla que pugui arribar a fer prou per detenir la transmissió del virus i en canvi podria tenir uns efectes gravíssims per a l'economia. I el 'Pla C' inclou unes mesures encara més severes que ningú vol acabar de pensar, destaca Politico.eu.