Arran de la pandèmia de Covid-19 i la gestió que se n'ha fet, els sanitaris madrilenys porten temps mobilitzats per denunciar la seva situació. Aquest dissabte, el moviment Sanitari@s Necesari@s ha alçat de nou la veu contra la renovació d'11.324 contractes sanitaris que ha anunciat la Comunitat de Madrid perquè consideren que "perpetua la temporalitat" i no soluciona "la infradotació de personal" en el Servei Madrileny de Salut (SERMAS).
"Contractes de sis mesos no són contractes dignes", diu el moviment en una nota en referència a l'anunci que aquest dimecres va fer la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, on va explicar que els contractes específics per reforçar la sanitat madrilenya durant la crisi de la Covid-19 es renovaran des del 31 de desembre fins al 30 de juny.
Són necessàries "moltes més" contractacions
Aquests més d'11.000 sanitaris són els que "ja es troben en actiu", diuen els professionals, i afegeixen que són necessàries "moltes més" contractacions per a cobrir la demanda assistencial d'hospitals, centres de salut, Serveis d'Urgència d'Atenció Primària (SUAP), "que romanen tancats des de març", centres de salut mental, o centres sociosanitaris.
D'altra banda, al·leguen que "part de les renovacions pactades aniran destinades a cobrir la necessitat de personal de l'Hospital Infermera Isabel Zendal", que serà inaugurat dimarts vinent i al qual s'oposen. El dimecres passat, la Comunitat de Madrid va anunciar que les plantilles requerides per als tres torns de treball de l'Hospital Zendal seran complementades amb professionals de totes les categories necessàries procedents de les 11.324 renovacions de contracte.
Entre aquests 11.324 professionals amb contracte renovat, segons el Govern regional, hi ha 1.067 facultatius de diferents especialitats, 5.063 professionals d'Infermeria, 3.274 tècnics en cures auxiliars d'Infermeria, i 1.247 professionals de diferents categories no sanitàries.
Reclamen un augment real de la plantilla
Aquests sanitaris demanen a la Comunitat de Madrid que converteixi en interins els contractes eventuals de manera que suposi un "augment real" de la plantilla estructural del SERMAS. També demanen el reconeixement de la carrera professional en totes les categories i la "fi de la discriminació salarial existent entre personal fix i temporal", i que siguin resoltes les OPE (Ofertes Públiques d'Ocupació) en curs i que siguin convocades unes altres "amb un augment de places reals per a dotar de personal suficient al sistema sanitari".