La nutrició és un dels temes que més interès desperta a tot el món. Les consultes dels nutricionistes estan a vessar i les recerques a Internet de qüestions relacionades amb l'alimentació no deixen de créixer cada any. Alhora, la ciència està avançant molt en la influència del tipus de dieta que portem en la nostra salut i la necessitat d'adquirir bons hàbits per prevenir malalties i trobar-nos millor en tots els sentits. Aquesta és una llista de les tendències respecte a la nutrició que es presenten per a l'any 2021.
Nutrició funcional
Després de l'impacte que ha tingut i continua tenint la pandèmia en les nostres vides, l'interès per dur a terme una alimentació que pugui ajudar-nos a reforçar el nostre sistema immunitari i millorar l'estat de salut en general és vital. Existeix un interès creixent a incorporar a la dieta aliments que tinguin alguna funció relacionada amb la nostra salut. A això s'uneix el món dels suplements amb ingredients específics per millorar el benestar, que està augmentant des de l'arribada de la Covid i s'espera que creixi encara més.
Nutrició per millorar la salut mental
Una dieta no cura una depressió o fa desaparèixer l'ansietat. Però tenint en compte que aquestes dues patologies han augmentat considerablement aquest any, dur a terme una dieta equilibrada, rica en una varietat de nutrients i amb pocs aliments processats poden ser molt bones per ajudar a mantenir la salut mental. Els aliments rics en antioxidants, vitamines, minerals com el zinc o el magnesi, la fibra i els greixos saludables i altres compostos bioactius, com els probiòtics, s'han relacionat amb un millor benestar mental.
Nutrició sostenible
Tenint en compte la consciència que existeix sobre portar una vida el més sostenible possible, les dietes també es poden incloure entre les pràctiques més respectuoses amb el medi ambient. Per exemple, es pot dur a terme una menor ingesta de productes animals, però no eliminar-los en el cas de les persones que vulguin continuar incloent-los en la seva alimentació. També s'estendrà la pràctica del consum d'aliments de proximitat. Es tracta de fer petits canvis que col·lectivament com a societat marquen una gran diferència.
Flexivegetarianisme
Són moltes les persones que no volen deixar de ser carnívors i no hi ha perquè convèncer-los, però sí tractar que augmentin la ingesta de verdures i fruites i disminueixin la de carn, sobretot la vermella, que pot tenir conseqüències més negatives per a la salut. Es calcula que fins al 60% dels millennials estan interessats en adoptar una dieta flexivegetariana.
El menjar a domicili saludable
L'any 2020 ha suposat un abans i un després respecte al menjar a domicili. El confinament i les restriccions posteriors han provocat que la majoria dels hotelers hagin hagut de reconvertir i potenciar el seu negoci de distribució de menjar per a les persones que prefereixen menjar des de les seves cases. Però tenint en compte el creixent interès en menjar sa, cada vegada hi ha una consciència més important que el menjar a domicili ha de ser igualment de qualitat, equilibrat i saludable.