El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, segueix amb la idea de "es continua treballant per celebrar les eleccions", però, ara mateix, no descarta cap escenari. En una entrevista a TVE, ha estat franc: "Si no podem preveure el Nadal, el 14 de febrer no sé què passarà". A més, també assegura que és bàsic el consens de tots els partits si les eleccions al Parlament han d'acabar sent una realitat a la data marcada. Però Tremosa encara posa la mirada en un termini més limitat.
També obre la porta a un escenari nadalenc molt més tancat del previst, fins i tot, en les dates més significatives: "Depèn de la situació epidemiològica no sé què podrem fer per Nadal. En dos dies, la situació ha empitjorat molt, ens falta personal sanitari: el tenim esgotat, desmoralitzat".
I anant del futur al present més immediat, ha analitzat aquest Pont de la Puríssima que comença avui: "Si volem fer un Nadal una mica normal, és ara que hem d'extremar les precaucions". Davant la sorpresa de la periodista Gemma Nierga quan el conseller ha dit que no poden prohibir la mobilitat, sí que ha admès que tenen el poder per fer el tancament perimetral, però insisteix a donar un cert marge: "La Generalitat no pot dir que no surtin de casa, podem fer el perimetral. Però no podem tancar dijous o divendres al matí, tinc molts amics professors que m'ho diuen".
Novetats: universitat i Mobile
Tremosa avança que l'obertura d'universitats es podria fer abans d'arribar a l'estiu. I de fet, ja s'aventura a dir com serà: "Amb les dades que tenim ara, els estudiants universitaris podrien tornar al campus, en un format com ara un dia sí i un dia no, semipresencial". I pel que fa a la celebració del Mobile World Congress, marca la data del juny i juliol com una alta probabilitat que així sigui: "Potser amb mascareta i distància. Hi ha moltes ganes de Mobile, des de Fira ens diuen que hauria de ser de vuit dies i no de quatre".
Tremosa no sap si hauria dit no als pressupostos de Sánchez
El conseller d'Empresa reitera que ell "ve d'Europa" i vol aportar els seus coneixements ara en la política catalana. Malgrat tot, recorda que és independent i "la gestió interna de Junts" la desconeix. Potser per això es pot entendre millor la seva abstenció per mullar-se en el sí o no als pressupostos de l'Estat presentats per Pedro Sánchez. El partit que representa, però en què no milita, va votar no, però no comparteix el parer: "Jo no sé què hagués fet com a diputat. Entenc Ferran Bel quan vota a favor i Laura Borràs quan vota en contra".
També mostra una bona entesa amb el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, amb qui diu que té una relació "molt eficaç". S'han gestionat les ajudes de 240 milions d'euros per al sector de la restauració, l'oci —com les discoteques— i els firaires, i subratlla, a diferència del que va passar amb les ajudes per als autònoms des del departament del republicà Chakir El Homrani, que a Empresa tot va ser més plàcid: "Hem desencallat les ajudes i no hem tingut cap problema informàtic". Tremosa demana una cultura de la coalició que a Catalunya "falta".