La Unitat de Coloproctología del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz ha rebut la certificació com a Unitat Avançada per part de l'Associació Espanyola de Coloproctología (AECP), un reconeixement que subratlla "el compromís del centre amb la qualitat assistencial, l'excel·lència quirúrgica i la innovació tecnològica".
Segons va informar, l'acreditació atorgada per l'AECP es concedeix únicament a aquelles unitats que "demostren excel·lents resultats clínics i quirúrgics, compten amb equipament avançat i protocols actualitzats, a més de professionals altament capacitats en l'especialitat".
Així, segons va explicar el doctor Miguel León Arellano, especialista de l'esmentat servei, "aquesta certificació reflecteix l'esforç conjunt de tot l'equip de Cirurgia General i Digestiva, així com el suport institucional que ens permet oferir tractaments d'avantguarda als nostres pacients".
La Unitat de Coloproctología està especialitzada en el diagnòstic i tractament de malalties que afecten al còlon, recte i anus, incloent patologies tumorals, malalties funcionals com hemorroides i fístules, i alteracions del terra pelvià. "La detecció precoç i un abordatge mínimament invasiu, principalment a través de cirurgia robòtica, formen part fonamental del nostre enfocament", va destacar.
A més del treball de l'equip mèdic, l'AECP va valorar de forma especialment positiva la disponibilitat de tecnologies avançades en la unitat, incloent-hi equips de ressonància magnètica, colonoscòpia, escàner, proves d'imatge i endoscòpia d'última generació. Aquestes eines permeten realitzar procediments amb més precisió, eficàcia i seguretat per al pacient.
Aquest reconeixement, el procés de certificació del qual ha durat alguna cosa més de dos anys, posiciona l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz "com a referent en coloproctología a nivell regional i nacional, garantint una atenció integral, innovadora i de màxima qualitat a tots els seus pacients".
L'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, fundat fa més de 80 anys pel doctor Carlos Jiménez Díaz, manté un conveni singular amb la sanitat pública des de l'any 1953, pel qual dona servei sanitari públic a la societat espanyola.
"Seguint els compromisos del grup a què pertany, Quirónsalud, els seus professionals duen a terme tasca assistencial, docent i investigadora. Així, la Fundació Jiménez Díaz manté acords amb la Universitat Autònoma de Madrid, entre altres entitats, i compta amb la seva pròpia Escola d'Infermeria. Igualment, el seu Institut d'Investigació Sanitària (IIS-FJD) va ser creat el 2009 per Conveni amb l'UAM i acreditat el 2010 i reacreditat el 2021 per l'Institut de Salut Carles III per a un període de cinc anys", va explicar.