Els 5.000 voluntaris que han provat la vacuna russa contra el coronavirus Sputnik V no han presentat efectes adversos significatius durant els assaigs, segons ha explicat el director del Centre d'Epidemiologia i Microbiologia Gamaleya, Alexander Guintsburg.
"Sputnik V es va administrar a més de 5.000 ciutadans durant les proves clíniques i els voluntaris no ha presentat reaccions col·laterals indesitjables, excepte les que descriu la instrucció mèdica", ha indicat Guintsburg, segons informa l'agència de notícies russa Sputnik.
Rússia va registrar oficialment l'11 d'agost Sputnik V, que el Centre Gamaleya ha desenvolupat en cooperació amb el Fons d'Inversió Directa de Rússia (FIDR) i que actualment es troba en la tercera fase d'assaigs clínics.
Segons els seus desenvolupadors, el vaccí pot arribar a generar dos anys d'immunitat i consta de dos components: el primer es basa en l'adenovirus humà tipus 26 i el segon en l'adenovirus humà recombinant tipus 5. El medicament s'administra dues vegades en un interval de 21 dies.