Un pacient de coronavirus de l'Hospital de la Vall d'Hebron surt de Cures Intensives per gaudir de les vistes de Barcelona, després de 60 dies ingressat a l'UCI. L'home de 48 anys va estar malalt de Covid i tot i que ja fa setmanes que dóna negatiu a la prova PCR, encara pateix les conseqüències de la infecció als pulmons.
Gràcies a l'equip de metges de l'Hospital, el pacient ha pogut sortir de l'habitació una estona "per prendre el sol i gaudir de les vistes de la ciutat des d'una finestra de l'hospital". Ho ha fet malgrat seguir connectat a l'ECMO (Oxigenació per membrana extracorpòria) la màquina que substitueix les funcions del pulmó i del cor i que permet que els òrgans descansin quan un malalt està crític. Aquest pacient ha estat el primer a poder sortir temporalment de la Unitat de Cures Intensives encara connectat a l'ECMO. El sistema funciona de manera que extreu la sang i l'oxigena amb una bomba centrífuga per reintroduir-la per vena als pacients, una tècnica d'alta complexitat.
60 dies dins l'hospital
L'home ha hagut de passar a causa del coronavirus 30 dies en coma induït i 20 reclòs a l'habitació de l'UCI. Un equip de l'hospital, conformat per dos metges, un fisioterapeuta, dues infermeres, un zelador i un estudiant de fisioteràpia, l'ha acompanyat a la finestra controlant en tot moment la seva seguretat. L'objectiu era millorar el benestar emocional del pacient, afectat després d'una estada tan llarga a l'UCI i l'equip mèdic assegura que poder gaudir del sol a la pell i de les vistes de Barcelona ha repercutit molt positivament en l'estat del pacient.
Quan les condicions dels pacients ingressats ho permeten, l'equip de sanitaris els porten a passejar pel Campus perquè els hi doni el sol i el vent. Aquesta mesura entra dins el marc de l'aposta de l'Hospital de la Vall d'Hebron per "humanitzar" la cura dels malalts, una tendència a la qual cada vegada s'adhereixen més hospitals. L'objectiu és aconseguir una atenció integral del pacient, que aglutini les cures des d'un vessant mèdic, físic i emocional.