La variant delta no dona treva i ja s'ha convertit en la dominant en gran part del món. L’aparició d'aquesta mutació del coronavirus a finals del 2020 a l'Índia va desconcertar tota la comunitat científica que s'unia per preguntar-se el mateix: per què s'expandeix tan ràpidament? Un grup d'investigadors del Centre Provincial de Control i Prevenció de Malalties de Guangdong en Guangzhou, Xina, han donat amb la clau: les persones contagiades amb la variant delta tenen una càrrega viral aproximadament 1.000 vegades major que els infectats amb la versió original del coronavirus, segons han exposat els investigadors xinesos.
Una major càrrega viral fa referència a la "quantitat de virus" que produeix una persona infectada. A major quantitat, més capacitat d'infectar altres persones. L'estudi dels investigadors xinesos publicat a la revista científica Nature han especificat que la gran carrega viral es combina amb un període d'incubació menor. Entre els diferents pacients que van estudiar els científics van detectar que la variant delta es manifesta després de només quatre dies d'incubació, dos menys que el que és normal en la versió original.
Una combinació explosiva
La combinació entre gran càrrega viral i menys temps d'incubació ens aboca més escenaris de "superpropagació" on s'infectin encara més persones, les quals infectaran altres de forma encara més ràpida, segons ha alertat l'epidemiòleg Benjamin Cowling de la Universitat de Hong Kong.
La breu incubació fa encara més difícil el rastreig de contagis, de manera que la nova variant no només provoca una explosió de contagis com la que s'ha viscut a Catalunya, sinó que dificulta el seu monitoratge. "Posant tot junt, delta és realment difícil d'aturar", ha lamentat Cowling en declaracions a Nature.
La revista científica recorda que encara queden moltes preguntes obertes respecte a la variant delta, com per exemple, si aquesta és més agressiva amb el sistema immunitari que l'original.
Un anticòs totterreny
Tot i els misteris que encara hi ha sobre el coronavirus i els que s'obriran en un futur la investigació científica segueix avançant per tot el món per resoldre'ls. En exemple és la publicació d'un article científic comandat per investigadors nord-americans, els quals han descobert un anticòs capaç d'actuar contra diverses variants del SAR-CoV-2, però no acaba aquí, l'anticòs també és efectiu contra altres tipus de coronavirus. Els científics l'han batejat com S2H97.
Si el misteri sobre la gran capacitat de contagi de la variant delta copa de preocupació la comunitat científica, l’anticòs S2H97 representa un bri d'esperança. L'equip de recerca ha assegurat que el descobriment d'aquest anticòs obre les portes a noves possibilitats en el desenvolupament de vacunes, les quals ajudarien a preparar el món per combatre al proper coronavirus que salti dels animals als humans.