Un total de 18.000 persones, segons xifres de la Delegació del govern espanyol a Madrid, han omplert els carrers de la capital espanyola aquest diumenge en defensa de la sanitat pública. Sota el lema, "Madrid continua dempeus per la sanitat pública", han denunciat la "destrucció" d'aquest servei bàsic per la gestió del govern d'Isabel Díaz Ayuso i han assenyalat una "falta d'inversió". La manifestació, convocada per l'agrupació ciutadana Vecinos y Vecinas de Barrios y Pueblos de Madrid,  ha comptat amb el suport de partits d'esquerres, així com de sindicats i personalitats del món de la cultura.

La marxa s'ha iniciat a les 12.00 hores des de quatre punts diferents de la capital, la plaça Legazpi, Nuevos Ministerios, Plaza de España i l'hospital de La Princesa, unes columnes que s'han unit a la plaça de Cibeles, lloc on ha culminat la protesta. Durant el recorregut, s'han corejat lemes com "Sanitat pública", "De norte a sur, de este a oeste, la lucha sigue, cueste lo que cueste" (De nord a sud, d'est a oest, la lluita continua, costi el que costi), "El pueblo unido jamás será vencido" (El poble unit mai serà vençut), però també s'han dirigit directament a la presidenta de la Comunitat de Madrid, a qui han exigit la "dimissió". Molts manifestants també han mostrat pancartes en contra de la líder madrilenya, a qui han acusat d'"hipòcrita". 'Basta ya de tanta hipocresía' (Prou ja de tanta hipocresia), 'Sanidad 100% pública y de calidad' (Sanitat 100% pública i de qualitat) o 'Robar la Sanidad, sí, sí es asesinar' (Robar la sanitat sí és assassinar), són algunes de les consignes que s'han pogut llegir. 

A la plaça Cibeles, han llegit el manifest en el qual han denunciat la "insuportable" situació de la sanitat pública a Madrid, a conseqüència de les polítiques "irresponsables" del govern d'Ayuso, amb "una barreja de privatització i garreperia en la inversió en recursos humans i materials". En aquest sentit, han recordat que hi ha prop d'un milió de ciutadans en llista d'espera a la Comunitat de Madrid, que és la que menys diners destina a la sanitat per habitant. També han assenyalat que els professionals tenen les pitjors condicions laborals de l'Estat, amb una manca de personal sanitari en tots els nivells assistencials. 

Entre els presents a la manifestació, s'hi ha pogut veure la ministra de Sanitat, Mónica García, que amb  una samarreta amb el lema "sanitat pública" ha defensat que el govern espanyol vol aprovar una llei que blindi aquest servei davant "el pillatge" i que "desterri per sempre aquestes pràctiques que es mouen entre el frau i la corrupció".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic