FIATC Residències inaugura un nou centre a Mollet del Vallès, que comptarà amb 151 places residencials i 40 de centre de dia, a més, crearà 90 llocs de treball. La residència, ubicada a la Ronda de la Farinera, té com a objectiu posar l’usuari al centre i garantir-li el màxim confort.
Posar l’usuari al centre i garantir-li el màxim confort
L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la consellera de Drets Socials i Inclusió Mónica Martínez Bravo, l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, el president executiu de FIATC Assegurances Joan Castells i el director general de FIATC Residències, Joaquim Rigau.
Les instal·lacions
L'edifici, de 6.280 m2, consta de 4 plantes i disposa de 29 habitacions individuals i 61 dobles, totes exteriors, amb llum natural i un entorn tranquil. Està dividit en diverses unitats de convivència, el que assegura que els seus residents convisquin amb persones en una situació cognitiva i de dependència similar, creant un ambient acollidor amb assistència especialitzada.
A més, com ha explicat el director general de FIATC Residències, Joaquim Rigau: “totes les infraestructures són sostenibles i habitables, una proposta d’innovació geroassitencial i social que posa els usuaris al centre. Això es tradueix en l’ús de mobiliari ergonòmic, pràctic i confortable”.
Ús de mobiliari ergonòmic, pràctic i confortable
Un dels trets distintius de Masies de Mollet – La Farinera és la seva construcció, basada en els criteris de Passivhaus. L’aplicació d’aquests estàndards garanteix una elevada eficiència energètica i un alt nivell de confort per als residents, gràcies a una temperatura constant, una il·luminació natural òptima i una ventilació adequada.
Més col·laboració publicoprivada
Per la seva banda, Joan Castells, el president del grup FIATC, ha destacat la necessitat de més col·laboració publicoprivada i ha expressat el compromís amb la comunitat per continuar creant equipaments adaptats a les persones més vulnerables.
Així mateix, la consellera Martínez Bravo ha insistit en la necessitat d’agilitzar tràmits per poder donar resposta a les necessitats de la població i maximitzar el seu benestar. A més, ha reconegut la tasca dels professionals cuidadors com a peça clau per al servei assistencial de qualitat.
Els professionals cuidadors són la peça clau per al servei assistencial de qualitat
L’objectiu de visibilitzar la gent gran
Pel que fa al dia a dia de la residència, serà l’equip tècnic qui s’encarregui de programar i organitzar activitats per promoure la socialització i l'estimulació cognitiva i física pel benestar dels residents segons grau de dependència. Entre aquestes activitats hi haurà musicoteràpia, teràpia amb animals i amb nines, tallers de premsa, psicomotricitat, jocs de taula o hort.
Finalment, l'alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat la necessitat de visibilitzar la gent gran i reconèixer el seu paper dintre del teixit social.