Envasos amb missatges amb termes com "carn extra tendra", "molt sucosa", "supertendre" i similars s'han d'evitar a tot preu segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). En una publicació al seu compte d'Instagram, l'OCU dona a conèixer un consell molt útil per comprar carn als grans supermercats. En concret, l'expert Ángel Ballesteros adverteix sobre aquest tipus de conceptes que llueixen els embalatges i que és recomanable evitar. Qualificacions com "molt tendra" o "molt sucosa" poden suposar escollir una matèria primera de pitjor qualitat nutritivament parlant, però a més, també s'està pagant a un preu més elevat. Ballesteros apunta en aquesta publicació que conceptes com "carn extra tendra" o "molt sucosa" significa que s'ha afegit aigua en alguns dels ingredients del producte. "Aquest reclam el trobaràs en els lineals associats a la carn, adobats, marinats, amb allada, a les fines herbes...", ha assenyalat. En aquest sentit, ha alertat que realment "és carn amb aigua afegida, més sucre, sal, aromes i una llarga llista d'additius (com el lactat potàssic o l'ascorbat sòdic), que estem pagant a preu de carn". "A més, lamento dir-te que són productes de baixa qualitat".
Extra d'aigua
Per descobrir els ingredients que amaguen aquests productes només cal capgirar l'envàs i fixar-te en la llista d'ingredients, on s'indica que el percentatge de carn no és del 100%, sinó que s'afegeixen una llista d'ingredients extra com aigua, conservants, sal, additius, aromes, i un llarguíssim etcètera. En aquest sentit, l'expert avisa "no et deixis enganyar, un consumidor informat és un consumidor que sempre encerta". Precisament, per aquesta raó destaca que és molt important comprar els aliments fixant-nos en la llista d'ingredients, procurant que el percentatge de carn de l'animal en qüestió sigui del 100%. I després a casa, cadascú elaborar de forma natural i casolana, l'adob o la maceració desitjada, que serà millor que no comprar-la ja adobada al supermercat.
Les paraules que fan referència a la tendresa del producte són un reclam de màrqueting que apel·la al desig d'obtenir una peça que resulti sucosa, en lloc d'aquelles que queden més dures o seques. Però evitar caure en aquesta trampa i gaudir de la carn tendra és important conèixer una sèrie de trucs. El més important és comprar una peça de bona qualitat. I a l'hora de cuinar-la existeixen diferents trucs, en el cas de la carn de vedella, el més recomanable és treure-la de la nevera 1 hora abans de cuinar-la així no està tan freda i no expulsa aigua quan la poses a la paella. També és important que la paella estigui calenta a l'hora de tirar la carn i tampoc manipular-la en excés mentre s'està cuinant.