Un advocat de l'expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira ha testificat aquest dimarts en el judici que l'expresident del Barça Sandro Rosell no va incórrer en corrupció quan va gestionar un contracte per a drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera.
L'Audiència Nacional ha reprès avui el judici de Sandro Rosell, la seva dona i quatre acusats més, per a qui el fiscal demana penes d'entre sis i onze anys de presó per suposats delictes de blanqueig de capitals i organització criminal. La Fiscalia acusa els sis processats de participar en el blanqueig de 20 milions de la CBF, dels quals s'estima que Rosell podria haver-se quedat suposadament amb almenys 6,5 milions.
La sessió ha començat amb la declaració de Michel Assef, advocat de Ricardo Teixeira, que va presidir la CBF entre el 1989 i el 2012 i amb qui Rosell va intermediar per a la firma el 2006 de la cessió dels drets televisius de 24 partits amistosos de la selecció brasilera per 27 milions d'euros a l'empresa International Sports Events (ISE), pertanyent a un grup audiovisual de l'Aràbia Saudita.
Durant la seva declaració el passat 26 de febrer en el judici, Rosell va negar que els 5,8 milions d'euros que va rebre per aquell contracte corresponguessin a comissions il·legals i que les repartís amb Teixeira, sinó que era la remuneració pactada amb ISE per la seva intermediació entre aquesta empresa i la CBF.
Michel Assef ha explicat que per motius de salut Ricardo Teixeira no ha pogut comparèixer en el judici, en què també havia estat citat inicialment per avui com a testimoni. Ha explicat que Espanya va demanar l'extradició de Teixeira en relació amb aquests fets però va ser denegada pel Brasil, on no hi ha cap procediment judicial obert contra ell, ha postulat.
La Fiscalia del Brasil inculpa Teixeira
En relació amb aquest aspecte el fiscal ha aportat avui a la Sala un escrit que ha rebut de la Fiscalia del Brasil sobre un "procediment investigatori criminal declarat secret" -en paraules del representant del Ministeri Públic- que ha obert en relació amb Teixeira. Al respecte, Assef ha insistit que no hi ha cap procediment judicial contra Teixeira i que desconeix si la Fiscalia ha obert una investigació interna ja que no li ha estat comunicat.
En tot cas el testimoni ha aclarit que la CBF és una entitat "totalment privada, que no treballa amb recursos ni amb diners públics" i ha recordat que la mateixa va emetre un comunicat en la qual va confirmar que "no va patir cap tipus de perjudici pels fets que s'estan enjudiciant".
Assef ha subratllat que Teixeira va deixar la presidència de la CBF el 2012 per motius de salut i que "el seu mandat no va ser denunciat ni rebutjat per les autoritats brasileres". A més, ha posat de manifest que quan Teixeira va assumir la presidència de la CBF la confederació tenia moltíssims problemes financers i no tenia diners ni per a la lliga nacional, ni per formar futbolistes, ni per a la selecció, i quan va deixar el càrrec havia aconseguit onze títols, entre aquests, dues copes del món.