L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) ha comptabilitzat des de principis d'any un total de 35 agressions a membres del col·lectiu LGTBI, un 50% més de les que van tenir lloc durant el mateix període de l'any passat.
L'OCH, que acaba de traslladar-se al Centre LGTBI de Barcelona, ha informat aquest dilluns en una roda de premsa que des de principis d'any han rebut 35 denúncies d'agressions, cosa que suposa un número "preocupant" a aquestes altures de l'any.
El coordinador tècnic de l'OCH, Cristian Carrer, ha explicat que "el mes de gener va començar amb una pujada espectacular, amb 17 incidències, al febrer ens vam mantenir en la mitjana que teníem l'any passat de set agressions, i el mes de març n'hi ha hagut 11, gairebé podríem parlar d'una incidència al dia", ha explicat Carrer.
Roda de premsa de l'@OCL_H al Centre LGTBI. Repàs a l'augment d'incidències registrades en els primers mesos de l'any. pic.twitter.com/DKVUhoHK0D
— Centre LGTBI de Barcelona (@BarcelonaLGTBI) March 18, 2019
El coordinador tècnic de l'OCH assegura que "hi va haver un cap de setmana que va ser bastant dur en l'àmbit d'agressions, el que coincidia amb les festes de Carnaval, on en dos dies vam rebre cinc incidències, tres d'elles relacionades amb les festes, una altra va ser una vexació a una parella a Poble Sec i l'altra una agressió homofòbica al metro".
Davant d'aquest augment de les agressions, l'Observatori presentarà una radiografia mensual sobre l'estat de la LGTBIfòbia a Catalunya.
📰 Nota premsa | L'Observatori presentarà una radiografia mensual sobre la LGTBI-fòbia a Catalunya davant l'augment d'incidències registrades 👉🏻 https://t.co/9vp2V6cjWp pic.twitter.com/HzNiafc2hU
— ObservatoriHomofòbia (@OCL_H) March 18, 2019
L'OCH s'ha reunit amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i amb el secretari de Migració, Igualtat i Ciutadania, Oriol Amorós, per "crear una taula de treball que estableixi els recursos i mecanismes necessaris per facilitar les denúncies i acabar d'implementar la Llei LGTBI catalana amb un potent règim sancionador que acabi amb la impunitat", ha explicat Carrer.
'Festes amables'
La coordinadora de formacions i estudis de l'OCH, Francisca Cifuentes, ha informat que estan implementant diferents campanyes, com la de 'festes amables', que es va posar en marxa el 2018 i que consisteix a habilitar punts d'atenció en diferents festivals de música i espais d'oci, com discoteques.
'Festes amables' va estar present l'any passat en 21 festes i quatre festivals i va rebre un total de 543 consultes, 20 d'elles denuncies per agressions sexuals, en les quals "la majoria de les persones agredides van ser dones, i la totalitat dels agressors eren homes".
Aquest any, la campanya 'festes amables' s'ampliarà a la discoteca Razzmatazz de Barcelona, on s'oferirà informació sobre la violència masclista i la 'LGTBIfòbia' i s'atendrà persones que vulguin denunciar assetjament, abusos o discriminació.