L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) s'ha fet ressò d'una alerta de les autoritats sanitàries d'Extremadura sobre la possible presència de salmonel·la  en croquetes congelades de totes les varietats de la marca Las croquetas de Fer. Segons trasllada l'AESAN, la distribució inicial ha estat a les comunitats autònomes d'Andalusia, Illes Balears, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, La Rioja i Comunitat de Madrid. Tanmateix, no es descarta que aquests aliments s'hagin pogut distribuir per altres zones de l'Estat espanyol. 

Es recomana a les persones que tinguin al domicili el producte afectat per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-lo. En el cas d'haver consumit el producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb la salmonel·losi (principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap), es recomana acudir a un centre de salut.

Referències del producte

Les dades del producte implicat són:

  • Nom del producte: Croquetes. Es troben afectades totes les varietats.
  • Nom de marca: LES CROQUETES DE FER.
  • Aspecte del producte: Bossa.
  • Número de lot: El número de lot coincideix amb la data de fabricació, i es troben afectades totes les croquetes elaborades entre el 13/09/2024 i el 15/10/2024.
  • Data de consum preferent: Es troben afectades les dates entre el 13/03/2026 i el 15/04/2026.
  • Pes d´unitat: 1 kg
  • Temperatura: congelat

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!