Amazon ha preesntat a Madrid la iniciativa 'A micro obert', amb la qual pretén donar veu als joves que pateixen qualsevol tipus de malestar emocional, brindant-los suport a través de SIOF Jove, el Servei gratuït d'Informació i Orientació de FAD, destinat a orientar i donar suport psicològic.

La presentació es va produir aquesta setmana en el marc de la tercera edició de 'Delivering Smiles' a Espanya i amb l'objectiu de contribuir a donar visibilitat i sensibilitzar sobre els problemes de salut mental que pateix la joventut, Amazon va assenyalar que ha adquirit el compromís d'ajudar "que més nenes, nens i joves adults, especialment aquells que formen part de comunitats en risc d'exclusió i infrarepresentades, tinguin accés als recursos i a les habilitats necessàries per llaurar-se un futur millor".

Segons el 'Baròmetre Juvenil. Salut i Benestar 2021', del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut de FAD, la salut mental ha estat una de les pitjors seqüeles de la pandèmia en la joventut; el 56% dels joves considera que ha patit algun problema de salut mental l'últim any i gairebé la meitat d'ells (49%) no va demanar ajuda professional.

"Des d'Amazon volem defensar la salut i benestar mental dels joves i fer-los veure que no estan sols, així com donar-los a conèixer l'eina de SIOF Jove- Servei gratuït d'Informació i Orientació de Fundació FAD Joventut, una fundació que persegueix millorar el benestar i la qualitat de vida de la joventut amb programes i projectes que actuen i sensibilitzen en qüestions de salut mental", va afirmar Alexandra Koukoulian, responsable de projectes RSC en Amazon.es.

"No és la primera vegada", va afegir, "que Amazon defensa que la salut i benestar mental són tan importants com la salut física, per això des de març del 2022, la companyia ofereix 'Workplace Options', un servei d'atenció a la salut mental per a tots els seus empleats d'Espanya i els seus familiars. Gràcies al Programa d'Assistència a l'Empleat, on poden accedir a suport gratuït, confidencial, virtual o presencial, i autoguiat en matèria de salut mental les 24 hores del dia."

'A micro obert' es va presentar ahir en un esdeveniment físic a Madrid, amb testimonis de joves anònims i reconeguts personatges d'actualitat com els cantants David Martínez (Rayden) i Andrés Ceballos (antic vocalista de DVicio), i l'actriu Hajar Brown, conduït per la presentadora Tania Llasera i la còmica Carolina Iglesias (Percebes i Grelos), i que a més va ser transmès en streaming al canal d'Amazon Music España a Twitch. Durant el mes de desembre, Amazon España publicarà molts d'aquests testimonis en el seu compte d'Instagram.

Col·laboració

A més de la creació d'aquesta iniciativa, Amazon col·labora amb FAD mitjançant una contribució de 100.000 euros per donar supotr a aquest servei gratuït, anònim i confidencial d'informació i orientació de FAD, SIOF Jove, destinat a informar, orientar i donar suport psicològic a joves.

L'aportació d'Amazon es destinarà a donar suport i millorar el servei SIOF de Fundació FAD Joventut, així com per a la creació de noves eines i accions per poder donar suport als joves de manera més eficaç i poder ampliar l'ajuda a més persones. Aquesta iniciativa cobrirà, entre altres, el disseny i implementació de tecnologia i intel·ligència artificial per a un chatbot, un assistent virtual que proporciona una resposta automàtica, ràpida i immediata en un primer contacte amb la persona que contacti amb Fundació FAD Joventut, ampliant així l'abast i maximitzant les consultes concretes pel web.

D'altra banda, s'elaboraran i aplicaran nous protocols específics d'intervenció psicològica desenvolupats per experts de la Fundació Fad Joventut en col·laboració amb un equip de psicòlegs de la Universitat Complutense. Des de SIOF Jove de Fundació FAD Joventut s'ha observat un clar creixement l'últim any de les consultes, especialment després de la pandèmia. La proporció de joves que experimenten idees de suïcidi contínuament o amb molta freqüència pràcticament s'ha duplicat de 2019 a 2021. A més, des del punt de vista de FAD, és especialment preocupant que un 49% dels i les joves que diuen haver patit algun problema de salut mental, no ha demanat ajuda. Un 37,5% perquè econòmicament no s'ho pot permetre i un 34% perquè ha subestimat el problema.