Els alumnes d'escoles i instituts poden comunicar i detectar casos d'assetjament en centres escolars de forma anònima a través de l'aplicació mòbil valenciana Andrea, que ja està implantada en diversos centres educatius del País Valencià amb resultats "prometedors".
L'agència digital valenciana Nectar ha desenvolupat aquesta app amb el suport de l'Ajuntament de València. Andrea és capaç d'ajudar a prevenir i detectar el bullying amb ajuda dels mateixos alumnes i professors juntament amb un equip de psicòlegs externs, detalla l'empresa en un comunicat.
"De manera senzilla, amb un disseny molt visual i un llenguatge proper, Andrea genera l'entorn perfecte perquè els alumnes puguin actuar amb màxima confiança i confidencialitat per compartir les seves inquietuds i avisar de casos d'assetjament escolar o bullying", ha destacat el director del projecte i soci de l'agència, Raúl Ortiz.
L'app prova de donar resposta a un context en el qual les xarxes socials són "el nou univers per a l'assetjament escolar". A l'assetjament en el centre se li suma "la ridiculització social per mitjà de les xarxes socials, la qual cosa realment afecta els joves". L'assetjament escolar, ha denunciat, és una "xacra" que s'ha vist agreujada en els últims anys amb l'aparició de les noves tecnologies i el ciberassetjament.
En l'actualitat, aquesta aplicació està instaurada en diversos centres d'Educació Secundària de València, amb l'objectiu de millorar la comunicació entre alumnes i professors i incentivar la visibilitat d'aquests problemes a través de la figura de l'observador.