Nova troballa històrica del rei del pop. L'exoficial de la patrulla de carreteres de Califòrnia, Gregg Musgrove, de 56 anys, ha descobert una troballa històrica de Michael Jackson. En concret, unes cintes inèdites del cantant que feia anys que estaven amagades a un traster. El descobriment es va produir gràcies a un avís d'un associat que va informar-lo que havia comprat una unitat d'emmagatzematge a Van Nuys, que va pertànyer a Bryan Loren, un productor musical i cantant, que actualment es desconeix on es troba. A les cintes, hi ha 12 temes inèdites de Michael Jackson en les quals va treballar abans de la publicació de l'àlbum Dangerous, entre 1989 i 1991. Segons ha explicat Musgrove a The Hollywood Reporter, "he anat a tots els llocs dels fans, es rumoreja que algun dels temes ja existien, i alguns s'han filtrat una mica".
Cançons inèdites
L'inventari que ha fet Musgrove mostra les cançons recopilades, juntament amb fragments d'altres cançons inèdites. "Estic escoltant aquestes coses i em posa la pell de gallina perquè ningú no les havia sentit mai". En algunes d'aquestes gravacions també s'escolta parlant a Michael Jackson. "Sentir a Michael Jackson parlar i fent broma ha estat molt, molt genial". Entre els temes inèdits descoberts n'hi ha un titulat Don't Believe It, que sembla fer referència als rumors que circularien sobre l'estrella del pop als mitjans. L'ambient i l'estil de la cançó és coherent amb el tipus de música que Jackson estava llançant en aquell moment. En una altra cinta, es pot escoltar a Jackson explicant el significat previst a una cançó titulada Seven Digits que fa referència al número d'identificació que reben els cossos en una morgue.
Segons Musgrove, una de les cançons més fascinants és una que es titula Truth on Youth, que aparentment és un duet de rap entre Jackson i LL Cool J. El raper ja havia parlat en algun moment sobre la possibilitat de treballar amb Jackson, confirmant que havien gravat música junts. La cançó destaca per moltes raons, però en gran part perquè s'escolta Jackson rapejant.
Malgrat la troballa, sembla que aquestes cançons només les podrà gaudir Gregg Musgrove, ja que la productora que gestiona els drets del cantant, Sony Music, li ha comunicat a través d'una carta que no reclamarà les cintes, però ha advertit que tot i que les pugui vendre, no es podran reproduir perquè els drets d'autor de les gravacions o les composicions de l'artista pertanyen a la productora, i per tant mai es podran publicar.