L'aplicació catalana Wikiloc ha arribat aquest estiu als 15 milions d'usuaris a tot el món. Després de 18 anys en funcionament, aquesta empresa, fundada a Girona el 2006 per l'enginyer Jordi Ramot, s'ha popularitzat en els últims anys, convertint-se en una de les més reconegudes per a muntanyistes i ciclistes. "Som 15 milions de membres! Junts ens hem convertit en una comunitat diversa i fascinant d'excursionistes, ciclistes, corredors, viatgers i amants de la natura de tots els racons del planeta. Gràcies per formar part d'aquesta increïble aventura.", ha celebrat l'aplicació a través de les xarxes socials. En els últims quatre anys ha sumat 8 milions d'usuaris, cosa que representa un creixement de més del 100%, segons dades facilitades a Europa Press.

54 milions de rutes arreu del món

Actualment, Wikiloc aglutina un total de 54 milions de rutes de 80 disciplines diferents, que inclouen rutes clàssiques de senderisme, trail running o ciclisme, però també per fer amb raquetes de neu, caiac, a cavall o adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres. El lloc on hi ha més rutes, com era d'esperar, és Catalunya, on hi ha fins a 8 milions d'excursions disponibles, seguida d'Andalusia, el País Valencià, Madrid, Castella i Lleó, el País Basc i Aragó. Tanmateix, l'oferta a altres països no és gens menyspreable, Itàlia o al Brasil acumulen més de 4 milions de rutes. 

L'aplicació es pot utilitzar de manera gratuïta o amb una subscripció de pagament, que ofereix funcionalitats extres, com ara enviar les rutes a un rellotge intel·ligent o consultar mapes en 3D. Són els mateixos usuaris els que s'encarreguen de registrar les rutes i afegir-hi la informació i les imatges necessàries, que després poden consultar altres membres. Així mateix, després els excursionistes poden valorar la ruta i afegir altres comentaris. Ramot i la directora d'operacions, Montserrat Jordi, dirigeixen l'empresa des de Girona, tot i que un 40% de les accions són del fons Miura Partners. De cara al futur, l'aplicació té com a objectiu augmentar les funcionalitats i posar més esforços en accions de màrqueting i comunicació per potenciar-ne la internacionalització.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!