El bar de Pablo Iglesias, ubicat al barri de Lavapiés de Madrid, va obrir les portes dimarts passat, 19 de març. Només cinc dies després de l'obertura, el local s'ha vist obligat a tancar a causa d'un incident. Tots aquells que es van deixar caure aquest diumenge al matí pel local de l'exlíder de Podemos es van trobar amb la sorpresa que la persiana estava abaixada. El motiu? Segons han explicat ells mateixos amb un cartell a la porta, és una avaria a la canonada de l'aigua. "Tancat per avaria a la canonada d'aigua. Disculpeu les molèsties. Moltes gràcies".
A través de les xarxes socials, la taverna ha explicat que estan arreglant un problema i en to irònic han afegit que "per proveir-nos de cervesa, que heu tornat a esgotar". Amb tot, per tranquil·litzar el personal, han assegurat que dilluns tornaran a obrir les portes.
Cancel·lació de reserves
El problema amb la canonada d'aquest diumenge no ha estat l'únic contratemps al qual s'ha enfrontat la taverna Garibaldi des del dia de la inauguració. L'endemà de l'obertura es van haver de cancel·lar totes les reserves perquè els havien fallat els proveïdors i no van poder disposar de molts productes imprescindibles per als plats de la seva carta. De fet, no van poder servir cap plat, entre els quals inclouen salmorejo, espaguetis o, fins i tot, plats vegans en un apartat titulat 'No me llame Ternera', en referència a l'entrevista de Jordi Évole a l'antic dirigent d'ETA, Josu Urritikoetxea. Així doncs, van haver de tirar endavant la jornada amb les cerveses, a tres euros, i aperitius com natxos, formatge, pintxos de truita o fruits secs.
Un altre problema que van haver de solucionar a correcuita es va donar només un dia abans de l'obertura. A la façana del bar van aparèixer unes pintades amenaçadores que exigien la retirada del còctel batejat com a 'Durruti Dry Martini’, en referència a José Buenaventura Durruti, un dels referents de l'anarquisme espanyol. El missatge era clar: "Exvicepresident, exigim la retirada immediata del còctel Durruti Dry Martini o el proletariat anarquista passarà a l'acció". L'amenaça està signada per "els amics de Durruti".
La carta de la taverna Garibaldi
La inauguració oficial de la Taverna Garibaldi va ser dimarts passat i, tal com el mateix Iglesias ha explicat, és un local "per a 'rojos'". Situat a deu minuts de la Puerta del Sol, el bar ofereix menjar local, begudes i també esdeveniments culturals i, fins i tot, concerts acústics. Pablo Iglesias no ha decidit embarcar-se sol en aquesta aventura. Són socis d’aquest projecte el poeta Sebastián Fiorilli i el cantautor Carlos Ávila.
Un dels punts forts del local és la carta, que va plena de còctels i plats que són tota una picada d'ullet a figures i símbols de l'esquerra espanyola i internacional. La de menjar inclou, entre altres plats, un ‘Salmorejo partisano’, unes enchiladas ‘Viva Zapata’ i unes galtes “Brigada Garibaldi”. El menú també inclou plats vegans a l'apartat ‘No me llame Ternera’, que coincideix amb el títol del documental sobre el membre d'ETA Josu Urritikoetxea. Els noms dels còctels que oferirà el bar són tot un homenatge a l'esquerra revolucionària, des d'un ‘Fidel Mojito’ fins a un ‘Ché Daiquiri’ o un ‘Mandela Zulú’, passant pel ‘Gramsci Negroni’, un ‘Durruti Dry Martini’ o el ‘Pasionaria Puerto de Valencia’, són algunes de les begudes que es podran degustar a la taverna de Pablo Iglesias.