En el marc del programa Donation Room, l’Ajuntament de Barcelona recupera part del material sobrant del Mobile Worls Congress en una acció conjunta amb la Fira de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest programa té l'objectiu de reutilitzar el material del congrés i destinar-lo a subministrar a persones vulnerables usuàries dels Serveis Socials i a projectes socials i culturals de les dues ciutats.
A més, en el procés de recollida i distribució del material, es generen 14 llocs de treball per a persones vulnerables, a través del conveni amb la Fundació Formació i Treball, encarregada de l’acopi dels excedents del MWC. Una part del material es destina a persones i famílies en situació de risc, mitjançant Programes d’Entrega Social o bé distribuït a través de la xarxa de botigues “Botiga Amiga” de la mateixa Fundació.
La consolidació del Donation Room
Aquest és el tercer any que es porta a terme aquest programa. L’any passat ja es van recollir 32’5 tones de material: bancs, butaques, cadires, mostradors, sofàs, taules, moquetes, lones, fustes, metracrilat, aïllants, palets, pintures, portes i prestatgeries, entre altres materials i elements. El Donation Room és una fórmula que va començar com una prova pilot de petita escala i acumula èxit any rere any, i per aquest motiu s'estudia la seva aplicació en altres esdeveniments de la ciutat.
El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, afirma que és un projecte important per a la ciutat perquè “és una acció d’economia circular, amb uns beneficis socials i econòmics molt per sobre del seu cost, i que ens permet a més de proveir a persones vulnerables i a les entitats".