La cistella de la compra cada dia està més cara. Una servidora recorda que s'escandalitzava quan vivia a París i la compra de la setmana li costava 50 euros per ella sola, i ara el dia estrany és aquell en que la compra setmanal, feta a Barcelona, no supera els 60 euros. L’augment desorbitat dels preus dels aliments en els darrers mesos es nota i molt sobretot amb productes bàsics com el pa, l’oli, el sucre, els ous… Tot és més car que ara fa un any, i en alguns casos els preus s’han enfilat més del doble. Val la pena llegir el reportatge de la companya Laura Cercós per entendre-ho. A les portades també està tot més car, la cistella de la compra i les disculpes, que a vegades costen massa. El diari ABC alerta que l'escalada de preus s'allargarà com a mínim un any més. El titular, que va acompanyat d'una imatge d'un obrador de pa (un dels productes bàsics que s'ha encarit), indica que durant el 2023 factors com la sequera, el preu de l'energia i la guerra d'Ucraïna provocaran un augment constant de preus durant el 2023. Espai també per al tema estrella de la setmana; la polèmica llei del 'només sí és sí'.

ABC
ABC

A més dels productes bàsics, també estan molt cares les disculpes, si no que li diguin al president de la FIFA, Gianni Infantino, que ja fa tard en demanar perdó per les declaracions que va fer aquest dissabte per respondre a totes les crítiques que cauen sobre Qatar en motiu del mundial de futbol que comença aquest diumenge. El País se'n fa ressò. "Avui em sento qatarià, àrab, africà, gai, discapacitat, treballador migrant”. Així és com Gianni Infantino, president de la FIFA, va començar un monòleg de quasi una hora per defensar el país. El president de la FIFA va al·legar que “sé què és patir assetjament de petit. Era pèl-roig i vaig patir bulling. Vaig plorar i vaig intentar participar-hi. Si llegís la premsa estaria deprimit. Sóc fill de treballadors emigrants, que van treballar en condicions molt complicades a Suïssa”. Tot això per defensar Qatar i les polèmiques que s’han generat al voltant de la seva designació per albergar el mundial.

ElPais
El País

Abraçada a El Mundo entre el president d'Ucraïna i el flamant primer ministre britànic, Rishi Sunak, que ha fet la seva primera visita oficial al país en guerra: "Més ajuda britànica per a Kíiv a les portes de l'hivern". A més, espai també per a la crisi al govern espanyol amb la llei del 'només sí és sí': "Càrrecs del PSOE culpen a Sánchez de la crisi del 'sí és sí' per no controlar Podemos". Segons el rotatiu, la crisi s'agreuja per les cessions a la ministra Irene Montero i perquè el president espanyol no pot fer fora els ministres de Podemos. "Necessita el seu vot i els hi deixa fer el que volen", indiquen algunes veus socialistes.

ElMundo
El Mundo

Entrevista al president de Castella-La Manxa, Emiliano García Page, a La Razón, que afirma que "el peatge pels vots d'ERC a Madrid és molt car per Espanya i pel PSOE". García Page fa aquestes declaracions en referència a la polèmica per la modificació del delicte de sedició i la possibilitat de fer el mateix amb el de malversació. Precisament aquest dissabte, el secretari general del PSC, Salvador Illa, obria la porta a una reforma de la malversació perquè admetia que els socialistes a Madrid necessiten "suports".

LaRazon
La Razón

La Vanguardia també publica una entrevista, en aquest cas a Alberto Núñez Feijóo, que protesta pel mateix que García Page, la reforma del delicte de sedició. El líder del PP assegura que "la fi del delicte de sedició és per resoldre els problemes de Sánchez i d'ERC, no els de Catalunya". La imatge és per un grup d'activistes ecologistes que pressionaven els països de la COP27 per arribar a un acord, que finalment s'ha produït aquesta matinada. La COP27 ha finalitzat amb l'aprovació de la creació d'un fons per finançar pèrdues i danys a països en desenvolupament "particularment vulnerables" als efectes del canvi climàtic. Es tracta d'una demanda històrica d'aquestes nacions amenaçades per l'escalfament global.

LaVanguardia
La Vanguardia

Imatge impressionant a la portada d'El Periódico​ que se centra en la guerra a Ucraïna: "Tres escenaris al punt de mira". El conflicte bèl·lic segueix i aviat farà deu mesos del seu inici; aquest dissabte el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va anunciar que es planteja augmentar el nombre de batallons militars a les ciutats del sud i l'est del país. Ucraïna ha rebutjat qualsevol temptació de negociar amb Rússia malgrat que els bombardejos enemics de les últimes setmanes han inutilitzat gairebé la meitat de la xarxa energètica del país a les portes de l'arribada de l'hivern. "Els compromisos amorals comportaran més sang. Una pau autèntica i duradora només pot ser resultat del total desmuntatge de tots els elements de l'agressió russa", alerta Volodímir Zelenski.

ElPeriodico
El Periódico

El Punt Avui és contundent: "Futbol i vergonya". El diari català subratlla la falta de drets i repressió que hi ha al país que acull l'esdeveniment esportiu que arrenca aquest diumenge a la tarda. Un dels aspectes més polèmiques que han envoltat aquest Mundial ha estat la situació dels milers de treballadors que han construït les infraestructures que han fet possible que aquest esdeveniment sigui una realitat. Imatge per la protesta d'unes 250 persones que es van manifestar aquest dissabte al matí entre el Pertús (Vallespir) i la Jonquera (Alt Empordà), recorrent a peu i en marxa lenta els sis quilòmetres que uneixen els dos municipis per l'N-II. L'acte es va fer coincidir amb el tercer aniversari del tall a l'AP-7 després de la sentència del procés. 

PuntAvui
El Punt Avui

L'Ara dona veu als nens en el Dia Mundial de la Infància que han il·lustrat algunes notícies de l'edició d'aquest diumenge i tracta un tema tant important com és la salut mental en la gent jove: "Trencant el tabú". El diari assegura que els psicòlegs públics estan desbordats pels trastorns infantils greus que han d'atendre.

Ara
Ara