El català continua batent rècords al portal de la Viquipèdia i, ara, se situa com la quarta llengua del món amb més articles de qualitat de tota l'enciclopèdia lliure, superant idiomes com el xinès, el francès o el rus. Així ho han anunciat des de la Viquipèdia a través de les xarxes socials, on han celebrat aquesta nova fita. D'aquesta manera, l'edició en català és una de les més completes de la plataforma, segons una classificació elaborada per la mateixa Viquipèdia, que analitza la qualitat d'un total de 10.000 articles que considera essencials, i que col·loca la llengua catana en quarta posició.
L'octubre de 2022, el portal de Viquipèdia en català ja va situar-se entre les 10 millors llengües del món en el rànquing de qualitat dels 10.000 articles essencials i, a l'abril, va millorar la posició, elevant-se fins a la cinquena. Un mes després, ha aconseguit batre un nou rècord, superant al xinès i quedant només per darrere del serbi, l'anglès i l'espanyol.
Més de 750.000 articles en la Viquipèdia en català
A banda, el català es manté entre les vint llengües amb més articles del portal, després que a l'abril superés els 750.000 articles, apropant-se a la fita del milió. Des de la Viquipèdia van fer una crida a no tenir por de participar-hi, millorant entrades i creant-ne de noves, ja sigui amb la traducció d'articles existents en altres llengües o amb l'escriptura d'articles originals. "La Viquipèdia necessita noves fornades d'usuaris, i en especial voluntaris joves amb mirada tecnològica renovada, més dones editores i individus amb un perfil tècnic que ajudin a superar les dificultats d'interfície, accessibilitat i impacte que el milió d'articles sens dubte comportaran", van exposar.
Creada el 16 març del 2001, l'edició en llengua catalana de la Viquipèdia va assolir els 100.000 articles set anys després, el 2008, i el 2016 va aconseguir superar els 500.000, any que va complir el 15è aniversari. Avui dia ja té un total de 751.972 articles i 482.979 usuaris. Cal recordar que la Viquipèdia és una enciclopèdia lliure elaborada de manera col·laborativa per milers de voluntaris que hi participen desinteressadament. Per escriure-hi, només hi ha tres requisits bàsics: domini bàsic de l'idioma, fonts fiables i ganes de compartir coneixement.