El restaurant El Celler de Can Roca de Girona ha recuperat la segona posició dels 50 millors restaurants del món segons la llista The World's 50 Best Restaurants que atorga la revista britànica 'Restaurant' i que ha estat donada a conèixer aquesta nit a Bilbao. D'aquesta manera, els Roca han pujat del lloc número 3 de l'última edició al 2. En primer lloc, s'ha situat l'Osteria Francescana de Mòdena (Itàlia) i Mirazur (França) en tercer lloc.
Des del 2009, el Celler de Can Roca de Girona està dins dels 5 primers llocs i, des del 2011 havia alternat la primera i la segona posició, que ara recupera. El 2017, l'establiment dels germans Roca va ocupar per primer cop la tercera posició. L'altra sorpresa de la nit ha estat el Disfrutar, que ha experimentat l'ascens més destacat entre els restaurants catalans en pujar del lloc 55 al 18.
El Tickets d'Albert Adrià ha baixat de la posició 25 a la 32, però val a dir que el cuiner barceloní apareix també al número 95 dels 100 millors restaurants del món amb una altra aventura que dirigeix, l'Enigma.
Entre els 50 millors restaurants del món n'apareixen quatre de bascos, el Mugaritz de Sant Sebastià, al lloc número 9; l'Asador Etxebarri, al 10; l'Arzak, de Juan Mari Arzak, que ocupa el lloc 31, i l'Azurmendi, a Larrabetzu, que apareix al lloc 43 i que també ha guanyat el premi al Restaurant Sostenible.
En la nova edició d'aquests guardons, Osteria Francescana ha substituït en el número u del rànquing a l'establiment novaiorquès Eleven Madison Park, comandat pel xef Daniel Humm, que l'any passat es va convertir en el millor del món. Al trio guanyador, els segueixen Eleven Madison Park (EE.UU), Gagan (Tailàndia), Central (Perú), Maido (Perú) i Arpége (França).