Fins a 155 persones d'origen subsaharià han entrat a Ceuta a primera hora del matí d'aquest divendres, en el primer intent de salt en grup a la frontera espanyola terrestre amb Àfrica des de fa un any. El salt ha tingut lloc cap a les 7.20 hores a l'espigó marítim fronterer de Benzú, a l'extrem nord del qual s'acaba la doble tanca de 8,2 quilòmetres de longitud i on el Ministeri de l'Interior va executar obres a començaments del 2018 per intentar impermeabilitzar-lo.
Els immigrants que han aconseguit entrar ingressaran en un centre d'estança temporal d'estrangers. Respecte als immigrants atesos, tan sols un ha estat traslladat fins al Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Ceuta, on se li ha tractat d'un esquinç a un turmell, rebent seguidament l'alta.
Fonts de la Direcció General de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA) han confirmat a EFE que finalment han estat onze els agents de la Guàrdia Civil els que han resultat ferits aquest matí.
El comunicat mèdic emès per l'esmentada clínica ha certificat que els onze agents han estat atesos de ferides de caràcter lleu, per contusions en braços, cames i mans, encara que també s'ha ressaltat que un dels agents també ha estat atès per una abrasió als ulls, pel que sembla després de rebre a la cara algun tipus de líquid abrasiu. En el mateix comunicat mèdic es destaca que tots els agents han estat donats d'alta ja que cap de les ferides ateses no era de gravetat.
Els que s'han quedat
Les autoritats espanyoles han aconseguit baixar de la tanca del perímetre fronterer a set immigrants, els quals fonts de la Delegació del Govern a Ceuta han indicat a Efe que després de romandre poc més de dues hores a dalt de tot de la tanca s'ha aplicat el protocol de devolució a tots ells. Per poder baixar-los de la tanca s'ha comptat amb una espècie de grua. A mesura que tocaven terra espanyol, les autoritats marroquines els recollien i el portaven de nou fins a la zona marroquina.
Una vegada al Marroc, les autoritats d'aquest país procediran al trasllat d'aquests immigrants i també dels que finalment no han aconseguit accedir fins a la ciutat autònoma espanyola després de ser repel·lits per les forces marroquines.
L'últim salt en grup de la frontera de Ceuta es va registrar el 22 d'agost de 2018. Fins a 116 persones van aconseguir accedir a la ciutat, però tots, tret de tres de menors d'edat, van ser tornats l'endemà al Marroc aplicant un tractat de readmissió de 1992.