Cofares celebra el Nadal amb una campanya multicanal amb l'objectiu de reconèixer el rol sociosanitari i la contribució dels seus socis, que es cuiden de la salut de la població des del cor de cada ciutat i cada poble, generant un vincle únic amb els seus pacients.

Per commemorar aquestes dates tan assenyalades, la cooperativa ha difós un espot que aprofundeix en el concepte del llegat familiar, ja que la professió farmacèutica sovint es transmet al llarg de les generacions, d'avis, a pares i fills. "Tots els socis i sòcies de Cofares formem part d'una gran família que treballa amb vocació per oferir a la societat el llegat més valuós: la salut. Aquesta campanya és la nostra manera de felicitar a tots el Nadal i agrair-los la seva tasca essencial al capdavant de les oficines de farmàcia", va assenyalar el president de Cofares, Eduardo Pastor.

Així, l'espot està protagonitzat per Estrella Nieto Giménez-Montesinos, sòcia de Cofares i farmacèutica comunitària de Madrid, amb la seva família, que compta amb 14 farmacèutics entre els seus membres. La seva història va ser seleccionada com a guanyadora de la campanya 'La Salut, el Nostre Llegat', posada en marxa per la cooperativa amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic.

Amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic, Cofares va començar la recerca entre els seus socis d'històries i testimonis reals que reflectissin els valors de la professió i la seva contribució a la societat. La cooperativa va celebrar fa uns dies l'acte de lliurament dels guardons als titulars de farmàcia comunitària seleccionats per representar cadascú de les categories o llegats. Durant l'esdeveniment, celebrat a la seu corporativa de Cofares a Madrid, els premiats van poder compartir les seves històries i rebre de mans d'Eduardo Pastor, president de Cofares, i dels membres del Jurat -integrat pel Comitè de Recursos-, els seus guardons.

El 'Llegat Familiar' va recaure en Estrella Nieto Giménez-Montesinos i en la seva família, els qui han protagonitzat l'espot de Nadal de la cooperativa.

En la categoria de 'Llegat Digital', el guanyador ha estat Antonio Galdeano, que ha sabut utilitzar amb mestria el potencial de les Xarxes Socials com una eina de prevenció i divulgació d'hàbits de vida saludable des de la seva farmàcia rural ubicada a Zarzalejo (Madrid).

Per la seva part, el Llegat Rural ha recaigut en Lara Auñón, que regenta la seva oficina de farmàcia en Valdepeñas de la Sierra, una població ubicada a la serra nord de Guadalajara amb tot just 80 veïns, sent el veritable referent en matèria de salut del poble, i un exemple de la tasca dels farmacèutics comunitaris al món rural.

De la mateixa manera, Llum María Camacho ha resultat guardonada amb el 'Llegat de Valentia i Superació' després de patir la seva farmàcia el 2021 els efectes devastadors del volcà de La Palma. La titular s'ha vist obligada a començar des de zero i obrir una nova oficina de farmàcia després que la seva quedés sepultada per la lava.

Finalment, el 'Llegat Farmàcia i Esport' va ser per a Toscana Viar per ser capaç de compaginar la tasca al capdavant de la seva farmàcia a Getxo (Biscaia) amb l'assessorament en matèria de nutrició esportiva a la Selecció Espanyola de Futbol i al Athletic Club de Bilbao.