L'escassetat de farina i llevat durant la quarantena pel coronavirus és una realitat des del primer dia de confinament; l'elaboració de pa casolà, pa de pessic, magdalenes i galetes ha fet que sigui una odissea trobar aquests productes.
Ara bé, si vas al supermercat i no queda llevat, et proposem una manera per poder-lo fer a casa. Et caldrà el següent:
- 100 ml de cervesa
- 1 cullerada de farina
- 1 cullerada de sucre
L'elaboració és molt senzilla però requereix unes quantes hores de repòs per poder fer-lo servir. Es posa en un bol petit de vidre la cervesa amb la farina i el sucre i es barreja tot molt bé. To seguit es tapa amb paper film transparent i es col·loca en un espai càlid on no hi hagi cap tipus de corrent d'aire. Finalment, s'ha de deixar actuar unes 7 o 8 hores; la millor opció és deixar-lo reposar tota la nit.
Es pot congelar el llevat?
El llevat fresc es pot congelar, però els resultats en ocasions són variables. Convé descongelar-lo abans d'utilitzar-la.
El llevat sec instantani també es pot congelar, es descongela molt ràpid i manté tota la seva fluïdesa, Pot afegir-se directament a la farina.