Els sindicats UGT i CCOO denuncien Correus ha decidit no contractar a personal per substituir aquest estiu els empleats de l'empresa pública que fan vacances i que treballen en l'àmbit rural de Catalunya. Això comportarà "deteriorament del servei públic", per la qual cosa milers de de persones "rebran el correu només algun dia a la setmana, quan per llei l’empresa ha de garantir que el servei postal es faci cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, en tot el territori estatal, sense distinció del lloc on es resideixi", detalla UGT en un comunicat.  

En total, es deixaran de cobrir a 5.400 empleats que donen cobertura en el món rural on s'ubica el 90% dels municipis de tot el territori. 

A més, han especificat que l'empresa ha demanat als treballadors que no facin vacances que assumeixin les tasques dels seus companys. "Amb aquesta fórmula es genera una sobrecàrrega de treball, i l’empresa assumeix que quedaran sense repartiment aleatòriament unes zones o altres, perquè serà impossible arribar a tots els domicilis", han puntualitzat els sindicats. Una mesura que consideren que és "il·legal" perquè s'ha imposat a la plantilla sense obrir "cap negociació prèvia".  

Una oficina de correus / Europa Press

Condicions precàries

Els treballadors de Correus també han volgut posar de manifest les condicions precàries en les quals treballen. En aquest sentit, han explicat que estan obligats a utilitzar els seus vehicles per efectuar el servei a canvi d'unes compensacions que porten congelades gairebé 18 anys. Ara bé, per contra, el seu manteniment s'ha incrementat un 35%. 

D'altra banda, també han exposat la "falta de tarannà" de la companyia durant la crisi sanitària. En aquest sentit, han destacat que els treballadors de l'empresa han estat "el segon col·lectiu laboral en infectats després del sanitari".

Davant aquesta situació de precarietat amb la qual denuncien que treballen, els empleats de Correus han exigit a la companyia que "rectifiqui, i que cobreixi amb contractació tots els serveis rurals, com de fet històricament sempre s’ha fet, ja que hi ha una obligació de servei públic que no pot deixar d’atendre’s".