De moment és una incògnita, però tot sembla apuntar que un esdeveniment prou important tindrà lloc per Nadal. La plataforma Debat Constituent de Lluís Llach anunciarà divendres els detalls d'un gran concert que se celebrarà el 18 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona, segons ha sabut Vilaweb.
Un compte creat expressament per a l'ocasió, que porta el nom de 18/12/2021 Palau Sant Jordi (@18122021PSJ), ha publicat una única piulada molt enigmàtica on apareix una figura que recorda al cantautor gironí tocant el piano. El mateix Lluís Llach i el compte de Twitter de Debat Constituent han repiulat el vídeo. En qualsevol cas, divendres hauríem de tenir més informació com, per exemple, el cartell sencer i la manera d'adquirir les entrades.
— 18/12/2021 Palau Sant Jordi (@18122021PSJ) November 16, 2021
El músic i impulsor de la plataforma ha desmentit, de moment, que ell sigui la persona que surt al vídeo difós a les xarxes. Si bé físicament són molt semblants, ha assegurat en una piulada que ell "no aniria amb uns pantalons tan curts". "I sense gorra... em sembla que aquesta vegada us heu passat", ha expressat.
Debat Constituent és una plataforma impulsada per Lluís Llach que proposa "desenvolupar un procés participatiu transversal, inclusiu i plural perquè el conjunt de la societat civil debati sobre tots els àmbits constituents amb la intenció d'establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya". "El resultat d'aquest procés es traslladarà a les forces polítiques, a qui correspondrà actuar en conseqüència", afegeix l'organització en la seva pàgina web.
Tres fases
Cal recordar que el Debat Constituent s'havia de desenvolupar en tres fases. La primera és la d'impuls, "fase en la qual s'han estat consolidant les Enteses Territorials com a plataformes d'entitats que dinamitzaran el projecte en cada territori". "En aquesta fase s'han celebrat set jornades formatives temàtiques en set ciutats diferents del país per presentar i donar eines per al debat en cadascun dels set àmbits en què s'han estructurat les temàtiques constitucionals", explica. Aquesta fase va acabar el 31 de desembre de 2020.
La segona fase és la dels debats ciutadans participatius, "la fase troncal del projecte en la qual tothom podrà expressar la seva opinió a través dels debats que es convoquin en tot el territori, o bé individualment". "Això permetrà poder processar i quantificar les opinions expressades", afegeix. Així arriba la tercera fase: el fòrum cívic i social, "que sintetitzarà els resultats dels debats participatius, aprovarà les propostes constituents sortints i decidirà el procediment per a presentar-les de manera pública i solemne al Parlament".