Una aplicació de cites per a persones amb discapacitat intel·lectual. Aquesta és la proposta que ofereix l'app Dinder Club, que espera arribar a unes 20.000 persones de Catalunya en un futur no molt llunyà, segons ha explicat Max Roures, un dels seus creadors, a Catalunya Ràdio. L'aplicació és una eina per facilitar un entorn segur perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin ampliar la xarxa de contactes. Segons recull Catalunya Ràdio, la plataforma ha estat dissenyada i elaborada amb l'ajuda de diferents entitats de la federació Dincat, que engloba associacions que treballen per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, com la Fundació Catalana Síndrome de Down.
Roures ha defensat que Dinder Club és una aplicació que respon a una demanda davant dels abusos que viuen les persones amb discapacitat en altres xarxes socials habituals. El creador de l'app ha detallat que, precisament, la mala experiència d'una persona pròxima a ell va ser el motiu d'impulsar aquest projecte, que vol arribar a ser un club social per a persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya. Amb l'ajuda d'entitats que han decidit col·laborar amb aquest projecte, busquen un espai segur amb les mateixes oportunitats per tenir relacions amb altres persones. Dinder Club encara es troba en fase de proves, però està previst que comenci a funcionar a partir de l'octubre, inicialment a Barcelona.
Dinder Club, al Mobile World Congress
Els creadors del Dinder Club van presentar l'aplicació per primera vegada durant el Mobile World Congress. Ho van fer en una xerrada organitzada per la Taula del Tercer Sector, que va mostrar iniciatives digitals amb un impacte social per millorar la inclusió i el benestar de determinats col·lectius.
L'aplicació busca ser un club social dedicat exclusivament al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i, per això, han tingut en compte la seguretat dels usuaris. Per accedir a Dinder Club, per exemple, serà necessari formar part d'una entitat social."Hem dissenyat un test de sexoafectivitat en què es valoren els coneixements sobre l'anatomia i les relacions. És molt bàsic, però és per veure si la persona necessita un reforç d'aquests coneixements. I quan veiem que falten aquestes bases, les oferim", ha explicat Carla Secondi, psicòloga de l'organització, a Catalunya Ràdio. A banda, si un usuari de la plataforma té un incident durant el seu ús, s'avisarà a les entitats perquè gestionin el cas. Aquestes accions pretenen oferir "un seguiment de l'usuari" en tot moment per tal de crear un entorn segur.