Primer pas endavant de la Diputació de Barcelona sobre el suposat cas d'assetjaments sexuals a l'Institut del Teatre. S'ha de subratllar la condemna d'aquesta institució ja que de la Diputació en depèn l'Institut. Aquest matí, el vicepresident tercer, Ferran Mascarell, ha llegit la declaració institucional.
El més rellevant és que aquesta entitat ja ha confirmat que es presentarà com a acusació particular en el procés "en el cas que la Comissió constituïda per investigar el cas, confirmi la veracitat".
D'altra banda, la declaració també ha començat condemnant els fets: "La Diputació de Barcelona, com a responsable de l'Institut del Teatre, expressa el seu enèrgic rebuig en relació amb els casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder denunciats aquesta setmana en aquest centre acadèmic". Els fets els titlla de "clar exemple de violència masclista que han patit i pateixen a dia d'avui les dones a la nostra societat".
El plenari, presidit per la també alcaldessa de l'Hospitalet Núria Marín, ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics aquesta declaració i el manifest del Dia Internacional de la Dona, el 8M. El ple reitera que "donarà suport a totes les decisions que, amb la màxima celeritat i contundència, es prenguin per investigar i resoldre els casos denunciats". També demana que la comissió reforci els mecanismes necessaris de detecció d'aquests assetjaments.
Els estudiants no en tenen prou
Precisament aquest matí, els alumnes de l'Institut de Teatre han organitzat una marxa que ha sortit des de l'Institut, a Montjuïc, i ha arribat a la Diputació de Barcelona tallant carrers principals de la ciutat com el Paral·lel i la Gran Via fins arribar a Rambla Catalunya cantonada amb Diagonal. Allà s'han unit a ells estudiants d'altres centres artístics com Aules o el Col·legi del Teatre.
Tot i els canvis implementats; els més sonats la destitució d'Ollé o les explicacions de la seva directora, Magda Puyo, són insuficients pels estudiants. D'entrada, també demanen la dimissió de Puyo i tot el seu equip perquè "han d'assumir responsabilitats i demanar disculpes per escrit".
Fan extensiva la petició a la directora de l'Escola Superior d'Art Dramàtic, Montse Vellvehí, el sotsdirector de la mateixa Andreu Raich i els responsables de les especialitats d'Interpretació, Raimon Molins, de direcció i dramatúrgia, Carles Fernàndez i la d'Escenografia, Bibiana Puigdefabregas. També demanen que, com a alumnes, puguin ser més actius en la presa de decisions.