Els docents i professors segueixen expressant la seva indignació amb l'administració pel deute acumulat. Aquest dilluns desenes de docents i representants sindicals han entrat al vestíbul del Departament d'Economia per reclamar el "deute" del complement de sou anomenat estadi —abans sexenni— que s'atorga cada sis anys. La protesta està impulsada per la Plataforma Deute Estadis Docents amb el suport de CGT, USTEC i la Intersindical. Els manifestants afirmen que el Govern deu 240 milions d'euros a més de 40.000 docents de l'escola pública. Aquesta quantitat és la que haurien deixat de cobrar durant el temps que el reconeixement del primer estadi va passar de sis a nou anys, en aplicació de les retallades del 2012. En un comunicat han definit aquesta situació com un "robatori de diners públics les retallades sofertes pels docents de l'educació pública en els últims anys". El maig del 2024 Educació va recuperar la temporalitat a sis anys però no els efectes econòmics. Ara, reclamen el que van deixar de cobrar llavors.
Ara mateix, a la Conselleria d'Economia.
— Deute estadis docents (@Deute_Estadis) February 17, 2025
Torneu-nos els nostres diners! @eniubo, @govern, retorneu TOT el deute!@324cat @A3Noticias @btvnoticies @rac1 @informativost5 @elsmatins @telediario_tve pic.twitter.com/mVA5o3YsOn
Estem amb @Deute_Estadis a l'edifici de la Conselleria d'Economia i Hisenda per demanar la dignitat salarial del professorat @educaciocat@eniubo @aliciarll#TorneuNosElsDiners#ProuPrecarietat#DignitatSalarial pic.twitter.com/GkHTBmx3OY
— CGT Ensenyament 🚩🏴 (@CGTEnsenyament) February 17, 2025
Reunió amb la consellera
La Plataforma Deute Estadis també ha impulsat una demanda col·lectiva amb l'assessorament del Col·lectiu Ronda i ja suma més de 500 persones. Els manifestants exigeixen poder-se reunir de nou amb la consellera d'Educació, Esther Niubó, ja que segons han denunciat després de fer-ho al setembre no han obtingut cap resposta a les seves reclamacions. "De les paraules als fets hi ha un abisme", han assegurat. A més, han instat la consellera a decidir "si vol formar part d'aquest infame club o si vol començar el seu mandat amb bon peu".
Ocupem la Conselleria d'Economia i Hisenda al crit "Torneu-nos el deute del sexenni, torneu-nos el nostre salari" No hi ha pressupost? Doncs venim a buscar-lo. Exigim el reconeixement del deute del sexenni i un calendari de retorn pels pròxims 4 anys @Deute_Estadis 👇🧵 pic.twitter.com/YRkDKmvoHa
— USTEC•STEs (IAC) (@USTECSTEs) February 17, 2025
Els protestants també han penjat diversos cartells a ponts de carreteres d'accés a Barcelona per fer visibles les seves reclamacions. "Aquesta retallada ha generat un rebuig, malestar i ressentiment cap a l'administració que és necessari revertir d'una vegada per sempre: Irene Rigau, Meritxell Ruiz, Josep Bargalló, Josep González-Cambray, Anna Simó. Aquests són els noms dels qui han robat milers d'euros de salari del professorat", han remarcat.
@eniubo @govern @gencat
— Deute estadis docents (@Deute_Estadis) February 17, 2025
30.000 docents afectats
+ de 200 milions de deute#torneunoselsnostresdiners pic.twitter.com/S1plcvi1JX
La portaveu de la Plataforma, Laura Jordán, ha reclamat des de la seu de la conselleria el deute "que ens deu l'administració, ja que ens van retallar els estadis fa més d'una dècada. Un altre cop ens diuen que no hi ha pressupostos per pagar-nos el nostre salari, i, en canvi, s'inverteixen en milers de coses que no tenen cap sentit, com sabem els que estem a peu d'aula. Estem cansats, volem el nostre salari i una educació pública de qualitat".
La portaveu de la Plataforma, Laura Jordán, en plena ocupació de la Conselleria d'Economia i Hisenda, exigeix un reconeixement del deute del sexenni i un calendari de retorn pels pròxims 4 anys.
— Deute estadis docents (@Deute_Estadis) February 17, 2025
Torneu-nos els diners robats!
Suma't a la demanda! (Enllaç a la bio)@CollectiuRonda pic.twitter.com/ivLd7OZWLA