Un eclipsi penumbral de lluna tindrà lloc demà divendres i serà visible a l'Àfrica Oriental, Àsia, Oceania i gairebé tot Europa.
Així, segons l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN) es podrà veure des tot l'Estat .
Què és un eclipsi penumbral?
Un eclipsi lunar és un fenomen astronòmic que ocorre quan la terra passa directament entre la lluna i el sol, causant que la terra es projecti i generi una ombra sobre la lluna. Perquè això passi, cal que els tres cossos celestes estiguin perfectament alineats.
Un eclipsi penumbral es produeix quan la lluna passa a través de la pàl·lida perifèria de l'ombra de la terra. És tan subtil que els observadors del cel amb freqüència no noten que està ocorrent un eclipsi.
Quan es podrà veure?
L'inici de l'eclipsi tindrà lloc demà divendres a les 18.07h (hora peninsular espanyola), la seva màxima activitat serà a les 20:08h i acabarà a les 21.09h de la nit, sent visible en les seves últimes fases en l'extrem occidental d'Oceania, Àsia, Europa, l'Àfrica i l'extrem més oriental d'Amèrica.
Com veure l'eclipsi?
Utilitzar uns prismàtics podria facilitar veure l'eclipsi una mica millor, encara que gairebé és millor observar-ho directament a simple vista.
Quants eclipsis hi haurà aquest any?
Aquest 2020 hi haurà quatre eclipsis penumbrals de lluna: el d'aquest divendres, que serà el més notable dels quatre, el 5 de juny, el 4 de juliol i el 30 de novembre.
Encara que aquest primer eclipsi penumbral lunar de l'any sigui visible des d'Espanya, l'OAN recorda que els eclipsis d'aquest tipus "amb prou feines són perceptibles".