Falten nou dies perquè tingui lloc l’edició d’engany d'El Gran Recapte d’Aliments a Catalunya i Banc dels Aliments, l’associació organitzadora de la campanya, la qual fa uns dies feia una crida per aconseguir voluntaris que ajudessin en la recaptació dels dies 1 i 2 de desembre, ara necessita voluntaris per dur a terme la fase de classificació.
La fase de classificació d’aliments tindrà lloc just després d'El Gran Recapte, entre el 2 i el 22 de desembre, i consisteix a classificar tot el que s’ha recaptat durant la campanya. La inscripció es fa per mitjà d’un formulari a la web d'El Gran Recapte.
Poden participar en aquestes tasques escoles i menors entre 16 i 18 anys, que han de reservar el torn que volen fer.
Aconsegueixen un magatzem a Barcelona
Aquest dijous s’ha confirmat la nau on finalment tindrà lloc la classificació dels aliments recaptats durant la campanya: el magatzem està situat al polígon Zal-Barcelona, al número 110 del carrer d’Aral.
La setmana passada, durant una entrevista al programa Més 324, el president de Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, va fer sonar l’alarma en declarar que encara no havien aconseguit un gran magatzem on poder dur a terme la fase de classificació, i que si no tenien cap local “amb les característiques logístiques necessàries” posarien en marxa el pla B: fer servir una nau més petita amb el suport d’altres locals satèl·lit.
Com arribar a la nau en cotxe i transport públic
A la pàgina oficial d'El Gran Recapte s’ha posat a disposició del públic indicacions per arribar en cotxe o en autobús a la nau on tindrà lloc la classificació.
Qui vulgui desplaçar-s’hi mitjançant vehicle privat pot descarregar-se l’aplicació per a Android o iPhone “ZAL Port”, que dona indicacions exactes.
Pel que fa al transport públic que es pot agafar, els organitzadors d'El Gran Recapte han previst un servei de bus llançadora els horaris del qual es poden consultar a la web.
El procés de classificació
Les tasques que desenvolupen els voluntaris que participin en la fase de classificació és la col·locació dels aliments provinents de la recollida en capses i la distribuïdes segons el tipus de producte.
Al magatzem on es realitza la classificació s'hi instal·len tres cintes en què es bolquen els productes. Un seguit de grup de voluntaris —entre 50 i 70 persones— es concentra en un producte determinat que col·loca en capses i que marca i carrega damunt una paleta. Al mateix temps, un altre contingent de grups prepara capses de cartó per subministrar les cintes. Finalment, un tercer grup transporta les paletes completes a les cintes plastificadores.