Gloria Rodés, emprenedora i cofundadora d'Enlagloria Salad House, ha presentat el seu primer llibre de cuina, 'Encuentros en la cocina', una obra que recopila més de 150 receptes casolanes amb què celebra la tradició culinària i la importància de les trobades al voltant de la taula.
El llibre és una invitació a redescobrir la cuina amb atenció i afecte, rescatant sabors tradicionals i proposades per al dia a dia i ocasions especials, a través de les seves més de 300 pàgines. A més, inclou un apartat amb menús suggerits per a diferents moments.
"Sempre he cregut que a la cuina passen moltes de les coses més importants de la vida. És el lloc on compartim confidències, on ens reunim amb família i amics, i on els ingredients es transformen en records", explica Gloria Rodés. "Des de petita, la cuina ha estat el meu refugi, l'espai on aprenc, experimento i gaudeixo. Aquest llibre és un reflex de tot això".
'Encuentros en la cocina' neix de la passió de Gloria per la gastronomia i del seu desig de preservar receptes familiars i compartir aquelles que ha descobert al llarg dels anys. "Vaig voler recopilar les receptes de les meves àvies, les meves tietes, la meva mare, així com les que han arribat a mi a través d'amics i coneguts. El que va començar com un excel interminable al meu ordinador, es va convertir en aquest llibre", comenta Rodés.
Les pàgines del llibre són plenes de plats que han marcat la seva vida, des dels sabors de la infantesa fins a les seves pròpies creacions inspirades en ingredients frescos i de temporada. "M'apassiona provar noves combinacions, jugar amb els sabors i crear receptes que reflecteixin el que més gaudeixo del menjar: la seva capacitat d'unir les persones", explica.
El llançament de 'Encuentros en la cocina' compta amb dos esdeveniments especials. Es va fer la primera presentació a Barcelona i el 25 de març es farà a Madrid a El Paso. El llibre estarà disponible a través de la seva pàgina web i en algunes botigues seleccionades que, segons Rodés, "reflecteixen l'esperit del llibre i on sento que realment encaixa".
Nascuda a Barcelona i graduada en Administració d'Empreses, Gloria Rodés va fundar el 2018 Enlagloria Salad House amb la seva amiga Andrea Estany. La seva proposta gastronòmica d'amanides saludables, amb ingredients frescos i de proximitat, ha convertit Enlagloria en un referent a la ciutat de Barcelona, amb quatre locals i plans d'expansió.