Entrevistes per la República neix avui com a "publicació digital oberta" amb les "veus més representatives de la cultura i la política republicana catalana i espanyola", segons expliquen els seus fundadors Aldo Frediani i Guillem Valls, ambdós politòlegs. La publicació pretén ser un "espai de pensament crític" per impulsar "un debat obert a visions republicanes plurals per explotar el millor camí per avançar cap a una nova República", expliquen els seus fundadors.
La publicació compta des d'avui amb les entrevistes als consellers Toni Comín i Lluís Puig, exiliats ambdós a Brussel·les des de fa més d'un any, i també de Liz Castro, escriptora, editora i traductora nord-americana, coneguda pel seu activisme per la independència de Catalunya. Alhora, el mitjà també comptarà amb les entrevistes al periodista Martí Anglada, al vicepresident del Parlament, Josep Costa, i a l'exconseller de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig.
La publicació s'estructura per entrevistes independents amb profunditat a diferents veus del pensament republicà, ja que, segons els fundadors, "és el nou gènere periodístic en auge i la millor manera de mostrar les diferents veus sense que interfereixin línies editorials".
Un projecte més enllà de Catalunya
"Volem projectar la cultura i la política republicana més enllà de Catalunya", explica Guillem Valls, un dels fundadors de la publicació. Alhora, el projecte pretén mostrar "el debat que hi ha a la societat sobre la República i que no es mostra als mitjans de comunicació estatals", explica Aldo Frediani, l'altre fundador del projecte.
Entrevistes per la República pretén buscar els "arguments" per avançar cap a una república, i per aquest motiu es planteja un espai de debat, que es realitzarà un cop al mes a l'Espai Mallorca, on es reuniran dues personalitats clau de l'ecosistema polític i cultural perquè mantinguin un diàleg i abordin en profunditat temes concrets sobre la República.
El projecte, que va començar fa vuit mesos i es mostra obertament a favor del feminisme, parteix del punt de partida del Referèndum de l'1 d'octubre i dels actuals referèndums que s'estan fent a les universitat de tot l'Estat sobre la monarquia.