Les estacions d'Andorra preparen una àmplia proposta d'activitats i experiències per a aquestes festes de Nadal. Baixades de torxes i de llumetes, l'arribada de Pare Noel i els Reis Mags, sopars de primer nivell sota les estrelles, activitats màgiques com el múixing o après-ski amb reconeguts DJ internacionals són algunes de les propostes més destacades en els propers dies.
A més, van destacar que tot això en un marc de condicions d'esquí que es preveu molt favorable amb l'arribada d'un front fred que portaria noves nevades en els propers dies i que permetran continuar millorant l'estat de les pistes. A més, es continuarà ampliant els quilòmetres esquiables disponibles a Grandvalira, on actualment hi ha pràcticament 120 km de pistes disponibles, i de cara a aquest cap de setmana es preveu estar entorn dels 130 km, en funció també de les nevades.
Una de les pistes que serà operativa a partir del dia 26 de desembre és la nocturna del sector Pas de la Casa. Serà una de les dues opcions per esquiar més enllà del tancament habitual de les pistes, ja que es complementarà amb el Sunset Park Peretol by Henrik Harlaut per als amants del Freestyle.
Per la seva part, Pal Arinsal i Ordino Arcalís continuen amb pràcticament el 100% de les pistes i remuntadors oberts, sumant així més de 200 km esquiables entre les tres estacions. A més, es preveu continuar produint neu de cultiu en els propers dies gràcies a les baixes temperatures i continuar ampliant les pistes obertes progressivament.
Baixada de torxes
Com ja és tradició, el 31 de desembre a les 18 hores, el sector Soldeu de Grandvalira tancarà l'any amb un espectacle de llum i foc amb una baixada de torxes en les pistes Ós, Bosc Fosc i Avet. A més, el dissabte 4 de gener, Soldeu acollirà una nova baixada de llumetes perquè els nens i nenes d'entre 6 i 12 anys també puguin participar. La Demo Team, serà present en les dues baixades de Soldeu per realitzar un increïble descens amb vestit de torero led, juntament amb les màquines retrac.
El sector Pas de la Casa també acollirà la seva tradicional baixada de torxes el 5 de gener coincidint amb l'arribada dels Reis Mags. La cavalcada anirà acompanyada de focs artificials, i l'espectacle visual es completarà amb la desfilada dels Reis Mags pels carrers del poble.
Però no només els Reis Mags visitaran les estacions. Pare Noel, entre el 23 i el 25 de desembre, esquiarà per tota l'estació d'Ordino Arcalís i visitarà el Jardí de Planells, per després trobar-se al restaurant amb els nens que vulguin donar-li la seva carta. Per als nens que siguin a Grandvalira, el 24 de desembre al matí, Papá Noel s'aproparà als jardins de neu i a les Escoles d'Esquí dels diferents sectors. Els nens i nenes que vulguin visitar-lo, berenar amb ell i donar-li la seva carta podran fer-ho a la Cabaneta de Incles i al Mon(t) Magic Family Park. En el cas de Pal Arinsal, Pare Noel també oferirà visites amb berenar i jocs i activitats amb els elfs al Restaurant Rustic des del dia 20 de desembre.
L'objectiu és que es pugui viure el Nadal i combinar-lo amb l'esquí per a tota la família, en les pistes o aprenent amb les escoles de les diferents estacions, que estaran operatives en esquí, Snowboard, Freestyle i Freerride per a totes les edats i nivells. De fet, el diumenge 21 a la Plataforma de Soldeu, es realitzarà una jornada d'iniciació gratuïta en l'Snowboard Burton Riglet dirigida a nens i nenes de 4 a 10 anys.
Cap d'any
Una de les novetats d'aquest Nadal és que, per primera vegada, L'Abarset, l'après-ski de referència al Pirineu, organitza una gran festa de Cap d'Any. Així, per donar la benvinguda al 2025, es farà l'après-ski, un sopar i un after party amb pràcticament 12 hores non stop i diverses fórmules d'entrades per gaudir de tot o només d'una part de la proposta. A més, aquest Nadal, L'Abarset organitza altres grans festes com la Bresh del dia 27, de la mà de la promotora d'origen argentí i 'la festa més maca del món', o The Trivute, el dia 29, una iniciativa solidària en la qual la recaptació de les entrades anirà destinada al Banc d'Aliments de Càritas Andorrana i a l'Associació de Malalties Minoritàries d'Andorra (AMMA).
A part de les propostes de L'Abarset, Ordino Arcalís també aproparà la música als seus usuaris amb una festa a la terrassa KoKoi el 28 de desembre de la mà del DJ John Holt i tots els dissabtes de 15 ha 17 h amb el DJ Oscar Folch.
D'altra banda, l'entorn natural de les estacions es pot descobrir aquest Nadal a través de diferents activitats. La principal novetat seran les MoonBikes a Soldeu, les motos de neu elèctriques 100% sostenibles, que s'estrenaran a partir del 26 de desembre.
Altres opcions per a aquestes festes són activitats com el múixing (travessar els boscos en trineus tirats per gossos) o les excursions guiades pels Grandvalira Mountain Guidas amb esquí de muntanya o raquetes de neu. A més, sempre que la meteorologia ho permeti, també es pot aprendre a escalar pel gel a Ordino Arcalís i a Grau Roig. Tot això se suma a les atraccions del Mon(t) Magic Family Park de Canillo com el Màgic Gliss i la tirolina o la possibilitat, per exemple, de lliscar per la pista de trineus en Pal Arinsal, entre moltes d'altres.
Sopars amb estrella Michelín
Les propostes gastronòmiques de les estacions són un altre dels atractius per a aquestes festes. Aquest any els visitants de Grandvalira poden gaudir de les creacions del xef estavella Michelin Nandu Jubany al Vodka Bar i la Brasserie Piolet. Els amants de la gastronomia gurmet comptaran amb moltes altres opcions a Grandvalira com els clàssics Wine & Meat Bar by Jean Leon (Soldeu), el Racó de Solanelles (sector Encamp), el Restaurant Llac de Pessons (Grau Roig) o l'Arrocería (El Tarter).
Quant a Pal Arinsal, el restaurant Pla de la Cot, situat a 2.000 metres d'altitud, ofereix una experiència gastronòmica amb vista al cel ple d'estrelles al cor del Pirineu. De fet, per arribar és necessari fer-ho en esquí de muntanya o retrac. En el Coll de la Botella, també es poden degustar els seus arrossos i carns a la pedra mentre es gaudeix de l'astronomia. A Ordino Arcalís, el restaurant La Coma serveix els seus plats de cuina de muntanya.