Evacuen aquest matí els treballadors de l'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga (Osona) per picor als ulls i a la gola, després de la barreja de clorur fèrric i hipoclorur sòdic que han provocat un ambient irritant. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a 37 persones per l'incident químic.
De moment hi ha 15 persones traslladades a l'Hospital de Vic, 11 al CAP del municipi, 5 a la mútua de l'empresa i 6 han estat donats d'alta en el mateix lloc. L'escorxador ja està totalment ventilat i torna a estar operatiu.
Quatre dotacions dels Bombers s'han activat cap a dos quarts de nou del matí i han apartat el bidó de 1.000 litres que conté la barreja. Han ruixat tot l'entorn per dissipar la substància de l'atmosfera. Ara queden tres vehicles treballant-hi mentre el SEM, que hi ha desplaçat nou ambulàncies, atén els treballadors de l'escorxador i d'altres empreses del costat.
Fonts de l'empresa han explicat que l'origen de l'incident s'ha produït al sistema de desinfecció dels gavinets que s'utilitzen a l'escorxador. El motiu ha estat un error humà que en lloc que barrejar hipoclorit sòdic, s'hi ha abocat clorur fèrric. La barreja en qüestió ha creat un núvol gasós que ha provocat irritació en una part dels treballadors de l'escorxadors, concretament a la secció de triperia.
L'alcaldessa de Santa Eugènia, Anna Franquesa, ha demanat que s'obrin diligències per determinar què ha pasat exactament i si l'escorxador ha activat tots els protocols que s'han d'activar quan hi ha un accident d'aquestes característiques "per intentar prevenir que un cas així torni a passar".