Preparada per a la foto. La façana de la Casa Batlló torna a cobrir-se de roses per Sant Jordi 2022. L'espai modernista es vestirà de color vermell amb motiu d'una de les jornades festives més boniques de Barcelona, gràcies a un bon grapat de roses artesanals que aconseguiran l'atenció de la majoria de les persones que passegin per la capital catalana. La presentació de la façana tindrà lloc aquest divendres a les 11.00 hores, poc abans que arribi la diada de Sant Jordi, tal com ha compartit l'equip del mateix monument a les seves xarxes socials en un emocionant vídeo.
🌹 Sant Jordi 2022, en directe: última hora de la diada del 23 d'abril
"Us esperem aquest cap de setmana per viure un dia de llegenda", assenyala la Casa Batlló a Twitter. Tot seguit, un bonic document audiovisual on es poden veure les roses que cobriran un any més la façana del famós espai modernista. "Tornem a pintar de color la realitat. Tornem a vestir-nos de gala per celebrar que després de la nit... arriba el dia! Un dia de llegenda per viure Sant Jordi a flor de pell", diu el vídeo. A més, anuncia que hi haurà "sorpreses" preparades a la botiga Simbòlic de l'edifici. De quines sorpreses estem parlant? Caldrà esperar una mica, però qui sap si es podran comprar les roses que decoren la façana.
La Casa Batlló celebra enguany un Sant Jordi especial, després que al gener guanyés el premi a millor monument del món en els Remarkable Venue Awards 2021. L'espai modernista va destacar en aquell moment "la gran acollida del públic, valorada amb un 9,17 sobre 10 entre més de 7.500 enquestats". També va recordar que aquest guardó "distingeix les catedrals, castells, palaus i monuments històrics o icònics més ben valorats pels usuaris". Tota una fita.
A més, l'obra modernista de l'arquitecte Antoni Gaudí inaugurada el 1912 i declarada Patrimoni Mundial de la Unesco l'any 1984 va presentar l'any passat una nova proposta museogràfica amb 2.000 metres quadrats "mai vistos fins ara", dues noves sales immersives com Gaudí Dôme, una cúpula amb més de mil pantalles amb l'imaginari que va inspirar Gaudí a la seva infància, i Gaudí Cube, un cub de sis cares de pantalles LED únic al món que permet al visitant viatjar a la ment de l'arquitecte gràcies a l'obra de l'artista convidat Refik Anadol. A més, la nova visita cultural oberta al públic després de la profunda restauració iniciada el 2018 incorpora una nova audioguia intel·ligent amb la banda sonora creada per la compositora britànica Dani Howard gravada als Teldex Studios de Berlín per músics de la Filharmònica de Berlín, l'Orquestra Simfònica de Radio Berlin i la Deutsche Oper Berlin.