Una festa il·legal celebrada aquesta nit a la Universitat Autònoma de Barcelona ha acabat provocant la queixa dels usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que han vist com s'han col·lapsat els vagons amb centenars de joves, molts d'ells bevent i fumant a les mateixes estacions.
Tot va començar amb una invitació falsa de la Facultat d'Enginyeria que va córrer a través de Whatsapp, en la qual es convidava a una festa que prometien que seria sonada: música, DJ i cubates. El resultat? Quan han arribat, els joves s'han trobat que el campus estava buit, però la convocatòria ha sigut un èxit absolut i s'ha acabat muntant una festa improvisada. Fins a 8.000 persones ha desfilat i les destrosses s'han fet notòries.
Així doncs, la festa prometia allargar-se fins a les cinc de la matinada i així ha estat. A tot el campus i part del nucli de Bellaterra s'ha celebrat un macrobotelló, ja que els joves han arribat carregats d'alcohol. La música dels DJ s'ha substituït per la dels mòbils i la mascareta era inexistent. Posteriorment, molts han agafat els Ferrocarrils per tornar a casa. És aleshores quan el malestar s'ha fet palès per part de molts usuaris d'aquest transport, que han denunciat a través de les xarxes la situació que han viscut.
"Passaven per dins les cases"
La queixa majoritària era l'allau de persones als vagons. A través de Twitter, la usuària @Annasriii explica la seva experiència: "Acabo de sortir del tren i semblava una discoteca. Hi ha joves fumant maria, bevent whisky amb cola i gel, cantant i cridant. Des de plaça Catalunya a Bellaterra, quin horror!".
En @mikelpuchol també subratlla que molts han arribat també amb cotxe i han aparcat per Bellaterra sense respectar la calma dels veïns. Aquest usuari demana la intervenció dels Mossos i assegura que s'ha trobat amb molts d'ells "passant per dins les cases per arribar al botellot" i afegeix que "el problema ha estat que Bellaterra s'ha convertit en l’aparcament de la gent que anava a la festa i intentaven passar pel mig de terrenys i parcel·les dels veïns".
I la @Serbiafish24 titlla de "vandalisme" el que ha viscut al vagó i ho acompanya d'una fotografia amb una ampolla de vi i una burilla d'una cigarreta a terra.
En paral·lel, l'oci nocturn continua tancat des de fa un any i mig. És el sector més castigat per aquesta pandèmia a Catalunya i el qui ha rebut la negativa, de forma continuada, per reobrir les portes. En aquests moments, hi ha 36.000 persones que depenen laboralment de l'oci nocturn. I l'any i mig que porten en suspens ha suposat abaixar la persiana del negoci, però no físicament.
El TSJC ha denegat unes mesures cautelars sol·licitades per la Fecasarm, la patronal de l'hostaleria i l'oci nocturn, respecte de les restriccions aprovades per la Generalitat el passat dia 2 de setembre per les quals es prorrogaven les restriccions de la restauració i l'oci nocturn tot basant-se en l'evolució de les dades epidemiològiques i assistencials aportades per la Generalitat i afegint que, si bé la darrera sentència del Tribunal Suprem de 14 de setembre accepta la conformitat de dret de l’exigència del passaport covid, només s'accepta per accedir als locals de determinades zones depenent de dades epidemiològiques i assistencials.