La Fiscalia de Barcelona ha demanat una condemna de presó de dos anys i nou mesos per l'expresident del Barça Sandro Rosell. Segons ha informat aquest dimarts El Periódico, el fiscal Pedro Castro hauria fet aquesta petició pel suposat frau de 230.591 euros a Hisenda l'any 2012, quan Rosell presidia el club barceloní. A banda de la pena de presó, el fiscal també hauria demanat el pagament d'una multa de 300.000 euros i que se li prohibeixi obtenir subvencions públiques i incentius fiscals.
Atenuant
Segons l'escrit al qual ha tingut accés El Periódico, Rosell hauria defraudat la suma de 230.951 euros a Hisenda l'any 2012, però el fiscal Castro ha decidit aplicar-li l'atenuant de reparació del dany, perquè l'expresident va ingressar la quota defraudada amb interessos, 287.911 euros.
Societat falsa
Segons l'escrit, Castro creu que a través de la societat Toc SLU, constituïda el 2009, Rosell facturava el "gruix d'activitats", però afirma que l'empresa no tenia "estructura" per prestar els serveis i que, per tant, era fraudulenta. Castro incideix en el fet que la firma en qüestió estava domiciliada a la casa de l'exdirectiu barceloní, i que les cinc persones que hi van treballar feien neteja i manteniment de dos domicilis propietat de Rosell.
El fiscal barceloní afirma que a través d'aquesta empresa, Rosell va aconseguir obtenir rendes que no va declarar en l'autoliquidació de l'IRPF, que van sumar a un total per valor de 352.382 euros. L'única activitat de TOC, afirma Castro, va ser "subarrendar oficines" a l'immoble que, alhora, tenia llogat Rosell.
Ocultar
Així, segons la fiscalia, aquesta societat va facturar quantitats per aquest valor a clients que "eren del mateix" investigat. Aquesta suposada conducta fraudulenta permetia "ocultar" la retribució de Rosell pels serveis professionals a terceres persones.
Aquest no és el primer cop que Rosell és investigat. De fet, Sandro Rosell va estar 645 dies en presó preventiva per un delicte del qual va ser jutjat i, finalment, absolt. Concretament, l'Audiència Nacional va absoldre l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosel, i els altres cinc acusats de blanquejar comissions pels drets d'audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte d'esponsorització amb Nike. La Sala va entendre que després de valorar les proves no es van poder acreditar les acusacions i, per tant, davant els dubtes, va prioritzar el principi d'in dubio pro reo (en cas de dubte resol a favor de l'acusat).