La Fiscalia Provincial de València ha demanat a la jutgessa de Catarroja, que és qui instrueix la causa de la DANA, que s'identifiquin totes les persones que van participar en la reunió del Cecopi del 29 d'octubre i que aclareixi en quin moment aquesta reunió va ser exclusivament presencial. El Ministeri Fiscal sol·licita el nom complet i el càrrec de totes les persones que van participar en el Centre de Coordinació Operativa Integrat (Cecopi) i que a les 17 hores del dia de la DANA hi van assistir de manera tant presencial com telemàtica. També ha preguntat pel període de temps en què es va produir aquesta reunió de manera simultània, és a dir, a quina hora va començar i a quina hora va acabar, i ha reclamat que especifiqui quines d'aquestes persones van participar en la reunió "únicament de forma presencial".
En el mateix escrit, la Fiscalia ha demanat que se sol·liciti a l'Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana els informes que hagi elaborat per al seguiment de la situació a conseqüència de les alertes hidrològiques decretades el 29 d'octubre al riu Magre i la rambla de Poio, i ha sol·licitat els informes demanats i rebuts de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sobre les precipitacions i l'evolució dels cabals o la situació dels rius o preses, a més de les ordres dictades pel director del pla perquè fossin difoses pel gabinet d'informació a través dels mitjans de comunicació social.
Els desplaçaments de Mazón
En un altre escrit de la Fiscalia al jutjat, el fiscal ha donat suport a la decisió del jutjat de rebutjar saber quins van ser els cotxes utilitzats pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, el dia de la DANA, i els desplaçaments que es van fer, ja que segons indica, "aquesta actuació implicaria la realització d'un procés penal". En opinió de la Fiscalia, aquesta petició tindria com a finalitat esbrinar a quins llocs i a quines hores va estar Mazón el 29 d'octubre. De manera que, a parer seu, excedeix el que la Generalitat hauria de publicar sobre el president, segons recull la Llei de transparència de la Comunitat.
No investigaran els alts càrrecs
En un tercer escrit, el Ministeri Fiscal s'oposa a declarar com a investigats el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, i els alts càrrecs de la Generalitat, Javier Martín (director general d'Emergències i Extinció d'Incendis), Jorge Suárez (subdirector de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta de les Emergències a la Comunitat Valenciana) i Immaculada Piles (cap del servei d'Emergències de la Comunitat Valenciana).
La Fiscalia assegura que la petició del recurs interposat per l'Associació Damnificats Dana Horta Sud València, que demanava declarar als càrrecs esmentats, no ha de ser estimada perquè, segons fonamenta la interlocutòria, "de manera específica s'ha d'atendre, a fi d'acordar la declaració, com a querellats els partícips del procés d'adopció de mesures d'autoprotecció de la població, atribuint-se de moment aquest a la màxima autoritat, la consellera, que tenia en aquell moment les facultats esmentades, així com per la seva rellevància orgànica i, per tant, decisiva".