El Govern ha engegat una campanya per visibilitzar i recordar la lluita de la gent gran LGTBI+, que ha estat presentada aquest dimarts al Palau de la Generalitat. Es tracta de la campanya "L'Orgull més gran", de la qual el president Pere Aragonès n'ha dit que servirà per seguir avançant com a societat i construir "àmplies majories" amb les quals no hi hagi un retrocés de drets. "La memòria ens ha d'ajudar a entendre que aquell que s'ha aconseguit no és un mecanisme automàtic", ha afirmat. També ha insistit en el fet que els drets i les llibertats no cauen del cel, tot agraint el paper dels moviments socials.
🌈 Pride Barcelona 2023: dates, concerts, desfilades i més activitats a la ciutat
🏳️🌈 Per què l'L' és la primera de les sigles LGTBI+? La importància de l'ordre de les lletres
En la línia de la campanya "L'Orgull més gran", Aragonès ha recordat que el col·lectiu de gent gran és un dels més nombrosos —tot i que moltes vegades està invisibilitzat en els debats públics. Així, ha impulsat aquesta campanya que destaca que la lluita LGTBI+ és una "qüestió transgeneracional" perquè totes les persones puguin viure lliurement durant la seva vida.
Encendre la metxa de la lluita
Qui també ha participat en la presentació de "L'Orgull més gran" és la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha agraït els representants del col·lectiu de gent gran LGTBI+ que han assistit a l'acte que encenguessin la metxa de la lluita. "Ens han fet un país millor, un país amb més drets", ha celebrat. Es tracta d'una lluita que, segons Verge, avui lideren des del Departament d'Igualtat i Feminismes. És així que ha reivindicat que la seva conselleria ha reforçat els serveis d'atenció integral LGTBI+ perquè "cap persona estigui sola si pateix una agressió o un delicte d'odi" i ha remarcat l'acompanyament jurídic gratuït que presten aquests recursos públics. "Plantarem cara per no retrocedir en cap dret", ha assegurat la consellera.
Lluny d'aquest acte, els departaments de Salut i Drets Socials han presentat aquest dimarts un instrument de les xarxes públiques que es fixa com a primer repte combatre la soledat no volguda. Es tracta d'una prova pilot i la voluntat és que tingui continuïtat en altres disciplines en el futur. El calendari de la iniciativa preveu avaluar durant l'estiu 10 idees sobre aquest tema, que entre el setembre i l'octubre s'haurien de posar en marxa. El projecte compta amb un finançament inicial de fins a 80.000 euros per a cada proposta.