Durant la COP25, Greenpeace ha lamentat que s'ha "tancat literalment la porta" a la ciència i a les exigències de la societat civil, que demanaven d'acordar solucions urgents i ambicioses a l'emergència climàtica. "En canvi, els polítics es van barallar pel model de trànsit d'emissions de l''Article 6', que amenaça els drets dels pobles indígenes i posa un preu el medi ambient", ha precisat.
Segons la seva opinió, els equips polítics enviats pels països a la Cimera del Clima "no han mostrat cap o poca intenció d'assolir compromisos per reduir les emissions a la velocitat i intensitat que, segons la informació científica, es necessiten per limitar l'escalfament global a 1,5 graus".
"Els Governs han de replantejar-se totalment com han actuat, perquè el final d'aquesta COP és totalment inacceptable", ha criticat la directora de Greenpeace Internacional, Jennifer Morgan.
En la mateixa línia, ha assegurat que la COP25 "ha estat més aviat política" i que en ella s'ha vist com els "grups de pressió dels sectors més contaminants torpedinen les negociacions, així com la profunda desconfiança de la joventut cap a la classe política".
"Necessitem un canvi sistèmic en què les persones puguin confiar, els equips de negociació han de tornar a casa i reflexionar. Però també hem vist algunes forces positives, per exemple la Coalició per una Alta Ambició ens va oferir un halo d'esperança aquesta setmana, i els petits estats insulars s'estan enfortint dia a dia, mantenint viu l'Acord de París," ha comentat Morgan.
Per la seva part, el director de Greenpeace a Espanya, Mario Rodríguez, ha subratllat que la classe política "no es pot continuar fent-se la desentesa a l'evidència científica i al clamor social que exigeix una resposta contundent i urgent a l'emergència climàtica".
Per a Rodríguez, Espanya ha fet "una gran feina" amb l'organització de la COP25, de la qual en surt un "important" suport social i polític per "reforçar" la lluita contra el canvi climàtic. "A això s'ha sumat la decisió del Consell Europeu de demanar a la Comissió que presenti uns objectius climàtics més ambiciosos per a 2030 per arribar en temps a la COP26", ha precisat.
En aquest context, el cap de la delegació de Greenpeace Internacional en la COP25, Juan Pablo Osornio, ha lamentat el "decebedor" resultat de la Cimera. "Necessitem espais multilaterals allunyats dels interessos privats d'uns quants que ens continuen bloquejant perquè s'assoleixi el futur que volem i sabem que és possible", ha criticat.
Finalment, el director de Greenpeace a Xile, Matías Asun, ha ressaltat que, malgrat ostentar la Presidència de la COP25, Xile "no ha aconseguit un progrés significatiu contra l'emergència climàtica". "Hem perdut una oportunitat perfecta per mostrar el lideratge climàtic que necessitàvem", ha dit.