La multinacional catalana Grifols, dedicada a la recerca i comercialització de productes químics i farmacèutics, no incorporarà el català a la seva pàgina web, segons han informat Plataforma per la Llengua i l’organització WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics).
Aquestes dues entitats fa temps que segueixen el cas de Grifols d’a prop, de fet, s’han adreçat fins a quatre vegades a l’empresa des del mes de febrer passat demanant que respectin el dret dels catalanoparlants a accedir a la informació en la seva llengua.
La resposta va arribar de la mà de la secretària de Víctor Grífols (president de l’empresa i net del fundador) que explicava que només utilitzen el castellà i l’anglès en la seva pàgina web ja que són “una companyia d’implantació global”. Una mesura que critiquen ja que la farmacèutica no “usa el xinès, que té més parlants que el castellà”.
Des de Plataforma per la Llengua i l’organització WICCAC es mostren “estupefactes davant el rebuig del senyor Grífols a la seva pròpia llengua i les excuses que dóna per a excloure el català de la pàgina web de la farmacèutica”.
A més a més, consideren “sorprenent” aquesta decisió d’exclusió del català ja que “el president de la farmacèutica ha destacat per les seves crides a defensar els drets de Catalunya” i ha fet costat al Govern de la Generalitat, en les pressions rebudes per part del Govern espanyol.
De fet, la Generalitat va concedir enguany una de les creus de Sant Jordi al mateix Víctor Grífols per “la seva singladura al front d’una empresa familiar que al llarg dels anys ha viscut un accelerat procés d’internacionalització i creixement, fins a arribar a ser un referent en el seu camp”.