Segon dia de la selectivitat, segon dia de somriures. Els estudiants han tornat a les aules aquest dimecres per a una nova jornada d'exàmens. A primera hora del matí, a les 9.00 hores, ha estat el torn d'una nova matèria comuna —és a dir, per a tots els alumnes, independentment de la branca de batxillerat que han cursat—. Ara bé, no tots han fet la mateixa, perquè els estudiants han hagut de triar si volien examinar-se d'Història o Història de la Filosofia —el que sempre s'ha conegut com a Filosofia, simplement—. La majoria, això sí, ha optat per la primera matèria, com ha passat en els darrers anys, amb una proporció del 60% i el 40%.

Aquells que han triat Història a la selectivitat han sortit força contents de l'examen, afirmant que les preguntes no han estat excessivament difícils. Hi havia quatre exercicis, dels quals els alumnes han hagut de triar dos. Es preguntava sobre la conflictivitat social durant la Restauració borbònica, els refugiats a Catalunya durant la Guerra Civil, el catalanisme a principis del segle XX, i els primers anys del règim franquista. Tot plegat ha provocat que molts estudiants s'hagin decantat per respondre els apartats sobre la Guerra Civil i Francisco Franco, considerats més assequibles.

A les xarxes socials, els alumnes han evidenciat les seves bones sensacions, així com la seva atracció per respondre els apartats sobre la Guerra Civil i el franquisme. Un ha mostrat amb un vídeo la seva felicitat quan ha vist "que havia d'explicar la primera etapa del franquisme i la transició no sortia a l'examen", mentre que un altre ha explicat que la Restauració és "el tema que pitjor porta", per la qual cosa s'ha decantat per les dues altres preguntes. I encara un altre ha volgut assenyalar la confiança que li ha suposat el fet que entrés la Guerra Civil i el franquisme a la prova d'Història. Sobre el nivell de l'examen, un estudiant ha afirmat que s'ha tractat d'un "regalàs", mentre que un altre ha estat més explícit. "Vaig començar a estudiar ahir i tinc un 8 fàcil".

Les matemàtiques, tot el contrari

No ha generat la mateixa reacció l'examen de matemàtiques, que ha tingut lloc just després —fos l'assignatura de Matemàtiques o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials—. També a les xarxes socials, els alumnes han deixat sentir les seves queixes per la dificultat d'aquesta prova, que no ha anat tan bé com s'esperaven.