La Red de Investigación Bólidos y Meteoritos (SPMN) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) va detectar aquest divendres a la nit un "bòlid artificial" volant Catalunya i el País Valencià, que provenia de França cap a les 22:59 hores. Sobre la taula hi ha la hipòtesi que aquest objecte volador a hores d'ara no identificat (OVNI) sigui un míssil balístic provinent de l'Estat francès. Diversos usuaris han compartit durant aquest dissabte vídeos en els quals es poden veure el bòlid, que va sobrevolar les comarques gironines i les comarques de Barcelona per entrar cap al Mar Balear i acabar el seu recorregut al Sud del País Valencià.
En un altre vídeo, registrat per la càmera de l'aficionat a la meteorologia Vicent Ibáñez, es pot apreciar l'evolució final de l'objecte passant pel Cim Bartolo, de Benicàssim. "Ens sorprèn que aquest vol no s'hagi anunciat perquè té una trajectòria de nord a sud. Estem a espera de veure quines explicacions es donen", ha afirmat en X l'investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE), Josep María Trigo. "Preocupant", assevera aquest organisme dependent del CSIC. Aquesta mateixa tarda, el CSIC ha descartat que es tracti d'un míssil i ha plantejat que pot haver-se produït una reentrada, és a dir, la caiguda a la Terra d'un objecte procedent de l'òrbita.
BÓLIDO ARTIFICIAL #SPMN290324ART SOBRE EL MEDITERRÁNEO ANOCHE a las 22h59m TUC (23h59 CET). Estudiándola desde @ice_csic para conocer origen, nos decantamos por un misil balístico.
— Red Investigación Bólidos y Meteoritos (SPMN)-CSIC (@RedSpmn) March 30, 2024
📹Cèsar Guasch @MeteoSantMateu
desde Sant Mateu, #Castelló/#Castellón.
🔜🔖https://t.co/dyrGf8tuXZ pic.twitter.com/yFYHpzow8L
3) AQUÍ VEMOS SU EVOLUCIÓN FINAL registrada por la cámara del #Bartolo, Benicàssim. Este vídeo de Vicent Ibáñez @vicent_ibanyez lo muestra desde la emblemática montaña de #Castellón. Recordar que podéis hacernos llegar vuestros vídeos junto con posición GPS a: 📨 spmn@ice.csic.es pic.twitter.com/oV5atx0tlp
— Red Investigación Bólidos y Meteoritos (SPMN)-CSIC (@RedSpmn) March 30, 2024
2) A TODO COLOR CAPTADO DESDE BARX, #València por nuestro compañero Jordi Donet @DonetJorge. Impresionantes destellos tan luminosos como la #Luna los que tuvo este bólido meteórico con radiante en la constelación de #Leo. Su tramo final sugiere que se desintegró sin dejar rastro. pic.twitter.com/YCYjvqbOA3
— Red Investigación Bólidos y Meteoritos (SPMN)-CSIC (@RedSpmn) March 30, 2024