Joan Guàrdia, catedràtic de Psicologia, s'ha imposat en la segona volta de les eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) a Joan Elias, catedràtic Àlgebra i que, fins ara, ocupava aquest càrrec. En aquestes votacions, que s'han celebrat dijous i divendres, Guàrdia ha recollit el suport de 7.863 electors, mentre que Elias, de 5.264. Amb això es confirma la tendència de la primera volta, en la qual també va guanyar el nou rector amb el 49,65% dels vots.
En un missatge a Twitter, Guàrdia ha donat les gràcies "a tothom que ha fet possible aquestes eleccions i aquests resultats" alhora que s'ha compromès a dur terme el que ha promès durant la campanya electoral.
Increment de vots
En aquesta segona volta, Guàrdia ha incrementat el nombre de vots, ja que ara 13.668 persones han apostat per ell. De fet, l'11 de desembre, quan es van conèixer els resultats de la primera volta, Guàrdia es va quedar a les portes d'aconseguir la majoria absoluta, però ara ha assolit el seu objectiu i promet liderar un projecte que modernitzi la Universitat de Barcelona. En aquella ocasió va fregar el 50% dels vots, mentre que Elias en va obtenir 32,56% i David Vallespín, catedràtic de Dret Processal, 17,19%.
Entre les primeres mostres de suport que ha obtingut a les xarxes es troben la de Tomàs Molina, cap de meteorologia de TV3 i professor de física a la UB. En un missatge a Twitter ha estat breu i concís: "Magnífic Joan! Enhorabona!".
També l'ha felicitat Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana i Degana de la Facultat d'Economia i Empresa. "Enhorabona, Rector i equip!", ha piulat Paluzie.
Además, ha rebut el suport de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (Fnec). "Els estudiants hem parlat clar, tot fent història a les Eleccions de la UB", ha escrit la Fnec en el seu compte de Twitter, on també han assegurat que treballaran "braç a braç per recuperar la Universitat de Barcelona".
De fet, en la primera volta, Guàrdia ja va rebre el suport majoritari de l'alumnat. En aquella ocasió, el van recaptar el 18,85%, gairebé dues terceres parts del 30% que representa el cos estudiantil en el sistema de ponderació de les eleccions.