José Monje, propietari del restaurant Via Veneto de Barcelona, ha rebut aquest dilluns el premi Especial Sala en els II Premis Nacionals de Gastronomia que concedeix l'associació Jeunes Restaurateurs (JRE) al festival Sant Sebastià Gastronomika 2019.

Juan María Arzak (Arzak) ha estat distingit amb el premi Especial Cuina. El guardó a "tota una vida" ha estat, a títol pòstum, per a Marisa Sánchez, del restaurant Echaurren, d'Ezcaray (La Rioja), que ha recollit el seu fill, un emocionadíssim Francis Paniego.

El premi Cuina-JRE ha recaigut en Teresa Gutiérrez, de Azafrán de Villarrobledo (Albacete), mentre que amb el de Pastisseria ha estat reconegut David Gil, de Tikets, del grup elBarri.

La resta de premis s'han repartit de la següent manera: Sala per a Mariana Tapia (Noor-Córdoba); Sommelier per a Manu Simoes (La Taverna del Clínic-Barcelona); Management per a Pedro Robles (casa Robles-Sevilla); Docència per a Adela Balderas (Basque Culinary Center-San Sebastián) i Comunicació per a Carlos Maribona (ABC-Salsa de Chiles).

María José San Román, del restaurant Monastrell d'Alacant, amb una estrella Michelin, ha rebut a més, una distinció a la "Visibilitat de la Dona".