Artur Mas tancarà avui el torn de testimonis del judici del 9-N a Madrid. Francesc Homs i l'ex president s'intercanvien els papers que van representar el 8 de febrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Homs ha seguit alguns dels arguments de Mas en la seva declaració davant el Tribunal Suprem i n'ha incorporat de nous com el fet que el govern espanyol ha incomplert ordres del TC i la Generalitat de Catalunya mai.
L'expresident, que està pendent de sentència per la mateixa causa d'Homs, declararà l'últim en el torn de la tarda, després de 12 testimonis, alguns dels quals ja se'ls va poder escoltar a Barcelona.
Mas compareixerà en condicions especials, perquè està acusat pel mateix cas i, de fet, pendent de sentència. Tot i que el Suprem no ha dit específicament que Mas pot comparèixer amb advocat, com sí que va passar amb Homs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Artur Mas no està obligat a respondre allò que no vulgui. En el judici a Barcelona, l'expresident es va fer responsable de tot el 9-N.
Per la sala de vistes de la sala II del Tribunal Suprem, hi passaran els testimonis de perfil polític com Miquel Buch, president de l'ACM; Carles Viver i Pi-Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional; Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern de Catalunya; i Albert Lamarca, president de la Comissió Jurídica Assessora del Govern de la Generalitat.
En aquesta segona jornada de judici, també declaren, entre d'altres, Jordi Vilajoana, exsecretari general de la Presidència, Ignasi Genovès, director general de Difusió; Frederic Udina, director de l'Institut d'Estadística de Catalunya; i Carles Fabró, cap de protocol de la Generalitat.